Начало / Свят / Писмо на Джейн Остин ще бъде показано на изложба

Писмо на Джейн Остин ще бъде показано на изложба

Писмо на Джейн Остин до сестра й Касандра ще бъде показано на изложба, пише „Индипендънт”. В него писателката нарича книгата си „Гордост и предразсъдъци” „моето собствено скъпо дете”. Събитието ще се проведе днес в Чотън, Хемпшир, в къщата музей, където авторката е живяла.
Изложбата е по случай 200-годишнината от публикуването на класическия роман, която се навършва тази година. В писмото Остин споделя на сестра си, че е получила отпечатано копие от своя издател.

„Искам да ти кажа, че получих своето собствено скъпо дете от Лондон. Получих копие от „Falknor. Освен това, имам още две копия, които трябва да получа. Писах на Хенри веднага да ми ги изпрати, но пък той бил напуснал града същия ден. Нищо не може да се направи, докато той не се върне. Няма друга пречка обаче, освен закъснението”, пише Остин.

Джейн Остин е родена в Стивънтън. Тя пише „Гордост и предрасъдъци” там през 1796-1797 г. Когато семейството й се мести в Бат, тя оставя писането. Захваща се отново, чак когато с майка си и сестра си се местят в Чотън, след смъртта на нейния баща. Къщата, в която Остин живее от 1809 до смъртта си през 1817 г., сега е музей.

„Гордост и предразсъдъци” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …