Начало / България / Нов роман Спаркс на българския книжен пазар

Нов роман Спаркс на българския книжен пазар

Нов роман на популярния американски автор Никълъс Спаркс е на българския книжен пазар. Това е „Светлинка в нощта”. Романът излиза на английски през 2005 г. под заглавието „True Believer”.

„Светлинка в нощта” е прочувствена, нежна история за стихийната любов и силата на доверието. Трогателен роман за сложните избори, пред които се изправяме, и вечния въпрос: разума или сърцето трябва да послушаме.

Под логото на „Ера” са издадени осем романа на Никълъс Спаркс – „Нощи в Роданте”, „С дъх на канела”, „Последна песен”, „Един ден, един живот”, „Завой на пътя”, „Талисманът”, „Пристан за двама” и „Моят път към теб”.

Част от романите на Спаркс са екранизирани и се радват на голям зрителски интерес. За 14 февруари е планирана премиерата на филма по романа „Пристан за двама”. Главните роли са поверени на звездите Джош Дюамел, Джулиан Хю и Коби Смълдърс, а режисьор е култовият Ласе Хелстрьом, работил и по филмирането на „С дъх на канела”.

Никълъс Спаркс е най-продаваният американски автор в света. Тиражите на книгите му надхвърлят 80 милиона екземпляра в целия свят, а романите му са преведени на повече от 45 езика. Животът не е бил особено благосклонен към Никълъс – след завършване на университета той се издържа като продавач на стоматологични продукти, обикаля почти цяла Америка, докато не решава да развие своето писателско дарование. Успехът му не закъснява. Критици и читатели са във възторг от неговите романи, а приходите са на стойност няколко стотин милиона долара.
Освен че е майстор на перото Никълъс Спаркс чете много (средно по 125 книги на година), има черен пояс по таeкуондо, както е и основен съперник на Дж. К. Роулинг (авторката на „Хари Потър”) за първото място в класацията за най-продавани автори на „Ню Йорк Таймс”, а списание „Пийпъл” го коронова за най-секси автор.

Книги от Никълъс Спаркс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …