Начало / България / Нов роман Спаркс на българския книжен пазар

Нов роман Спаркс на българския книжен пазар

Нов роман на популярния американски автор Никълъс Спаркс е на българския книжен пазар. Това е „Светлинка в нощта”. Романът излиза на английски през 2005 г. под заглавието „True Believer”.

„Светлинка в нощта” е прочувствена, нежна история за стихийната любов и силата на доверието. Трогателен роман за сложните избори, пред които се изправяме, и вечния въпрос: разума или сърцето трябва да послушаме.

Под логото на „Ера” са издадени осем романа на Никълъс Спаркс – „Нощи в Роданте”, „С дъх на канела”, „Последна песен”, „Един ден, един живот”, „Завой на пътя”, „Талисманът”, „Пристан за двама” и „Моят път към теб”.

Част от романите на Спаркс са екранизирани и се радват на голям зрителски интерес. За 14 февруари е планирана премиерата на филма по романа „Пристан за двама”. Главните роли са поверени на звездите Джош Дюамел, Джулиан Хю и Коби Смълдърс, а режисьор е култовият Ласе Хелстрьом, работил и по филмирането на „С дъх на канела”.

Никълъс Спаркс е най-продаваният американски автор в света. Тиражите на книгите му надхвърлят 80 милиона екземпляра в целия свят, а романите му са преведени на повече от 45 езика. Животът не е бил особено благосклонен към Никълъс – след завършване на университета той се издържа като продавач на стоматологични продукти, обикаля почти цяла Америка, докато не решава да развие своето писателско дарование. Успехът му не закъснява. Критици и читатели са във възторг от неговите романи, а приходите са на стойност няколко стотин милиона долара.
Освен че е майстор на перото Никълъс Спаркс чете много (средно по 125 книги на година), има черен пояс по таeкуондо, както е и основен съперник на Дж. К. Роулинг (авторката на „Хари Потър”) за първото място в класацията за най-продавани автори на „Ню Йорк Таймс”, а списание „Пийпъл” го коронова за най-секси автор.

Книги от Никълъс Спаркс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …