Начало / Свят / Патриша Корнуел съди бившите си финансисти за 100 млн. долара

Патриша Корнуел съди бившите си финансисти за 100 млн. долара

Известната американска писателка Патриша Корнуел съди компанията, която преди е отговаряла за нейния финансов мениджмънт. Тя е завела дело на стойност 100 милиона долара във федералния съд в Бостън, съобщи bostonglobe.com. Корнуел съди „Anchin, Block & Anchin LLP” за небрежност при управлението на нейните приходи.

Адвокатите на Корнуел твърдят, че директорът Евън Снапър и негови колеги са си присвоили десетки милиони долари. „Това е дело, което засяга доверието. Няма сума, която да е достатъчна, за да компенсира това, което „Anchin, Block & Anchin LLP” са направили”, коментира Джоан Луки от кантората „Ropes and Gray”.
Корнуел и финансовата компания работили заедно между 2004 и 2010 г. Снапър я уверил, че компанията „прави всичко за своите клиенти, включително купуване и донасяне на тоалетна хартия”. С времето обаче писателката разбрала, че от фирмата са се възползвали от нейните проблеми с биполярно разстройство и невъзможността да следи внимателно тяхната дейност. Оказва се, че вместо 40 000 долара на месец, от „Anchin, Block & Anchin LLP” са прибирали около 3 милиона.

Авторката на поредицата криминални романи с главна героиня детектив Кей Скарпета, твърди още, че Снапър й е давал грешни съвети за инвестиции в недвижима собственост, от които той се е облагодетелствал. Нещо повече, той  е взимал от нейните пари без знанието й, за собствени инвестиции.

Първият свидетел по делото ще бъде нейната съпруга, Стейси Грубер, която е невролог и психиатър. Грубер също е подмамена от Евън Снапър и твърди, че това и е коствало 42% от нейните активи.

Свързани заглавия
Патриша Корнуел: Ако живееш в лъжа, губиш всичко

Книги от Патриша Корнуел тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …