На фокус
Начало / Свят / Патриша Корнуел съди бившите си финансисти за 100 млн. долара

Патриша Корнуел съди бившите си финансисти за 100 млн. долара

Известната американска писателка Патриша Корнуел съди компанията, която преди е отговаряла за нейния финансов мениджмънт. Тя е завела дело на стойност 100 милиона долара във федералния съд в Бостън, съобщи bostonglobe.com. Корнуел съди „Anchin, Block & Anchin LLP” за небрежност при управлението на нейните приходи.

Адвокатите на Корнуел твърдят, че директорът Евън Снапър и негови колеги са си присвоили десетки милиони долари. „Това е дело, което засяга доверието. Няма сума, която да е достатъчна, за да компенсира това, което „Anchin, Block & Anchin LLP” са направили”, коментира Джоан Луки от кантората „Ropes and Gray”.
Корнуел и финансовата компания работили заедно между 2004 и 2010 г. Снапър я уверил, че компанията „прави всичко за своите клиенти, включително купуване и донасяне на тоалетна хартия”. С времето обаче писателката разбрала, че от фирмата са се възползвали от нейните проблеми с биполярно разстройство и невъзможността да следи внимателно тяхната дейност. Оказва се, че вместо 40 000 долара на месец, от „Anchin, Block & Anchin LLP” са прибирали около 3 милиона.

Авторката на поредицата криминални романи с главна героиня детектив Кей Скарпета, твърди още, че Снапър й е давал грешни съвети за инвестиции в недвижима собственост, от които той се е облагодетелствал. Нещо повече, той  е взимал от нейните пари без знанието й, за собствени инвестиции.

Първият свидетел по делото ще бъде нейната съпруга, Стейси Грубер, която е невролог и психиатър. Грубер също е подмамена от Евън Снапър и твърди, че това и е коствало 42% от нейните активи.

Свързани заглавия
Патриша Корнуел: Ако живееш в лъжа, губиш всичко

Книги от Патриша Корнуел тук

Прочетете още

9a4ff6717175ebd6dd534c198131ea21

Дан Браун празнува 60, Ричард Бах докосва като чайка 88

Все чудесни писатели са родени през юнските дни Авторите, които са рожденици, са все наши …