Начало / Свят / „Макдоналдс” ще стане най-големият книгоразпространител във Великобритания

„Макдоналдс” ще стане най-големият книгоразпространител във Великобритания

Веригата за бързо хранене „Макдоналдс” ще стане най-големият книгоразпространител във Великобритания, съобщи британският „Телеграф”. Компанията започва инициатива за раздаване на книги с някои менюта. Така до края на 2014 г. се предвижда, че ресторантите ще раздадат поне 15 милиона художествени и нехудожествени произведения на своите клиенти.

Освен това, „Макдоналдс” ще работи съвместно с „WH Smith” – една от големите книжарници в Англия. Клиентите ще получават промоционални талони, които да използват в книжарницата за купуване на различни творби.

Инициативата, наречена „McDonald’s Happy Readers”, е за поощряване на семействата да четат заедно. Според едно от последните проучвания на Националният литературен тръст, в който са взели участие 21 000 деца, само 50% са отговорили положително на въпроса дали обичат да четат.

„Нашите проучвания са показали, че притежанието на книги и успеха в живота са свързани. Притеснително е, че едно на всеки три деца в Обединеното кралство не притежава книга, а половината от децата не обичат да четат. Инициативи като „McDonald’s Happy Readers” поставят книги в ръцете на децата и показват на семействата, че четенето е приятно и е добър начин за съвместно забавление”, коментира Джонатан Дъглас, директор на Националният литературен тръст.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Йордан Славейков: „Празнично семейство“ ще засити читатели, на които не им е по вкуса захаросаната любов

Талантливият режисьор и писател ни разказва за новата си книга Йордан Славейков вече направи силен …