Начало / Свят / „Макдоналдс” ще стане най-големият книгоразпространител във Великобритания

„Макдоналдс” ще стане най-големият книгоразпространител във Великобритания

Веригата за бързо хранене „Макдоналдс” ще стане най-големият книгоразпространител във Великобритания, съобщи британският „Телеграф”. Компанията започва инициатива за раздаване на книги с някои менюта. Така до края на 2014 г. се предвижда, че ресторантите ще раздадат поне 15 милиона художествени и нехудожествени произведения на своите клиенти.

Освен това, „Макдоналдс” ще работи съвместно с „WH Smith” – една от големите книжарници в Англия. Клиентите ще получават промоционални талони, които да използват в книжарницата за купуване на различни творби.

Инициативата, наречена „McDonald’s Happy Readers”, е за поощряване на семействата да четат заедно. Според едно от последните проучвания на Националният литературен тръст, в който са взели участие 21 000 деца, само 50% са отговорили положително на въпроса дали обичат да четат.

„Нашите проучвания са показали, че притежанието на книги и успеха в живота са свързани. Притеснително е, че едно на всеки три деца в Обединеното кралство не притежава книга, а половината от децата не обичат да четат. Инициативи като „McDonald’s Happy Readers” поставят книги в ръцете на децата и показват на семействата, че четенето е приятно и е добър начин за съвместно забавление”, коментира Джонатан Дъглас, директор на Националният литературен тръст.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Книжарници „Хеликон“ са като острови на спасението в лудостта на времето

Уважаеми клиенти, четящи приятели! Напомняме ви, че всички 37 книжарници на „Хеликон“ в страната работят*. …