Начало / Свят / Сет Годин: Изкуството не е ген или талант, а нагласа

Сет Годин: Изкуството не е ген или талант, а нагласа

На англоезичния книжен пазар вече е новата книга на Сет Годин „The Icarus Deception”, съобщи huffingtonpost.com. Тя се издава от „Portfolio” и е 256 страници. В нея Годин – един от най-успешните маркетинг специалисти, блогъри и съветници за по-добър живот, обяснява не само как да оцелеем в днешната икономика, но и как да пожънем успехи.

В творбата си Годин поощрява към рискове и заявява, че е дошъл края на времената, в които печели този, който играе на сигурно. Ситуацията в наши дни поощрява изкуството, а не отстъпването назад. А то, според автора, не е ген или талант, а нагласа. Стив Джобс не е бил артист, нито пък Хенри Форд или Мартин Лутър Кинг.

Иноваторите наблягат на доверието, забележителността, възможността от взимане на решения в критични моменти. Годин съветва да третирате работата си като изкуство. Не е лесно, но е единственият начин да направите разликата, твърди авторът.

Сет Годин е един от най-успешните блогъри и маркетинг специалисти. Роден е през1960 г. На български са преведени книгите му „Малкото е новото голямо: 183 прозрения и забележителни бизнес идеи”, „Лилавата крава. Създай уникална бизнес стратегия и я издои докрай” и др.

Свързани заглавия
Сет Годин: Трябва да се осъзнае, че дейности, които не носят директна печалба, ще имат бъдеще

Книги от Сет Годин тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …