Начало / Свят / Сет Годин: Изкуството не е ген или талант, а нагласа

Сет Годин: Изкуството не е ген или талант, а нагласа

На англоезичния книжен пазар вече е новата книга на Сет Годин „The Icarus Deception”, съобщи huffingtonpost.com. Тя се издава от „Portfolio” и е 256 страници. В нея Годин – един от най-успешните маркетинг специалисти, блогъри и съветници за по-добър живот, обяснява не само как да оцелеем в днешната икономика, но и как да пожънем успехи.

В творбата си Годин поощрява към рискове и заявява, че е дошъл края на времената, в които печели този, който играе на сигурно. Ситуацията в наши дни поощрява изкуството, а не отстъпването назад. А то, според автора, не е ген или талант, а нагласа. Стив Джобс не е бил артист, нито пък Хенри Форд или Мартин Лутър Кинг.

Иноваторите наблягат на доверието, забележителността, възможността от взимане на решения в критични моменти. Годин съветва да третирате работата си като изкуство. Не е лесно, но е единственият начин да направите разликата, твърди авторът.

Сет Годин е един от най-успешните блогъри и маркетинг специалисти. Роден е през1960 г. На български са преведени книгите му „Малкото е новото голямо: 183 прозрения и забележителни бизнес идеи”, „Лилавата крава. Създай уникална бизнес стратегия и я издои докрай” и др.

Свързани заглавия
Сет Годин: Трябва да се осъзнае, че дейности, които не носят директна печалба, ще имат бъдеще

Книги от Сет Годин тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …