Начало / Свят / Джей Зи ще пише музика за адаптацията на „Великият Гетсби”

Джей Зи ще пише музика за адаптацията на „Великият Гетсби”

Джей Зи ще пише музика за новата адаптация на „Великият Гетсби” по едноименния класически роман на Франсис Скот Фицджералд, съобщи huffingtonpost.com. Рапърът ще бъде водещата фигура в саундтрака на филма, чийто дебют в кината постоянно се отлага.

Джей Зи отдавна е свързан с прожекцията. През април миналата година изтече информация, че режисьора Баз Лурман постоянно пуска негова музика по време на снимките. Освен това, когато излезе трейлърът, в него звучеше песента на Джей Зи и Кание Уест, „No Church In The Wild”.

„Великият Гетсби” трябваше да излезе още през 2012 г., но дебюта му в кината беше отложен, защото екипът, направил филма, прецени, че през годината има прекалено много адаптации на книги на големия екран и филмът няма да се открои достатъчно. Сега премиерата му е насрочена за 10 май 2013 г. Голямата звезда от актьорите е Леонардо ДиКаприо.

Джей Зи е американски рапър, роден през 1969 г. Истинското му име е Шон Картър. Той е сред най-успешните имена в хип-хоп музиката. Негови албуми са продадени в над 50 милиона копия в цял свят. Той е женен за друга звезда в музикалния бизнес, Бионсе Ноулс.

Свързани заглавия
Премиерата на филма по „Великият Гетсби” се отлага за 2013 г.
Излезе трейлърът на „Великият Гетсби”
12 книги, които е добре да се прочетат, преди да се гледат филмите по тях

„Великият Гетсби“ тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …