Начало / Свят / Гуинет Полтроу ще публикува нова готварска книга

Гуинет Полтроу ще публикува нова готварска книга

Гуинет Полтроу ще публикува нова готварска книга през следващата година, съобщи „USA Today”. Творбата е предвидена да излезе на 2 април, а заглавието е „It’s All Good: Delicious, Easy Recipes That Will Make You Look Good and Feel Great”. Подобно на много други публични личности, Полтроу ще предложи здравословни версии на различни деликатеси, сред които кексчета „брауни” и бананов сладолед.

Историята зад идеята за книгата е интересна. През пролетта носителката на „Оскар” се чувствала зле след дълги снимки и посетила своя доктор. Оказва се, че има анемия, липса на витамин D и високи нива на стрес. За да се излекува, нейният лекарят й забранява да консумира известно време кафе, алкохол, млечни продукти, месо, соя, яйца, захар, риба, тестени изделия и всички полуфабрикати. Така на актрисата й се налага да си намери режим, с който едновременно да се чувства добре и да е полезен за организма й. С помощта на готвачи, тя събира 185 рецепти, които се съгласуват с препоръките на нейния доктор. Те й помагат да се чувства добре отново и Полтроу решава да ги събере в книга.

Това не е първата готварска книга на актрисата. През 2011 г. тя публикува и „My Father’s Daughter: Delicious, Easy Recipes Celebrating Family & Togetherness”.
Гуинет Полтроу е американска актриса, родена през 1972 г. Понякога се изявява и като певица. Преди е имала връзка с друга филмова звезда – Брад Пит. Сега е омъжена за вокалиста на групата „Колдплей”, Крис Мартин. Носителка е на „Оскар” за филма „Влюбеният Шекспир”. Други известни филми с нейно участие са „Седем”, „Перфектно убийство”, „Талантливият мистър Рипли”, „Железният човек”, „Отмъстителите” и др.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …