Начало / Автори / Какво получи Джордж Р. Р. Мартин от дядо Коледа

Какво получи Джордж Р. Р. Мартин от дядо Коледа

Джордж Р. Р. Мартин се наслаждава на Коледните празници. В своя блог  той написа какво му е донесъл дядо Коледа, отбелязва huffingtonpost.com. Ето какво споделя автора на хитовата фентъзи серия „Песен за огън и лед”.

„Дядо Коледа беше много добър към мен. Донесе ми книги, костенурки, кафемашина (това го бях подчертал в писмото), филми с чудовища, малка фигурка на мен самия, дракон за градината ми…какво повече може да иска едно момче? Освен своята изгубена младост и година от 50-часови дни, през които да свърши повече работа”. За феновете на Мартин, блогът му е: livejournal.com.

Коледа не винаги е носила положителни емоции на големия писател. През 2010 г. той прекара празника в болница заради инфекция. През 2011 г. пък имаше повод за радост – беше обявен за втория най-добър фентъзи писател за ХХ век от списание „Locus”.

Джордж Р. Р. Мартин е американски фентъзи автор, роден през 1948 г. Той е най-известен с поредицата си „Песен за огън и лед”, публикувана и на български. Очакват се още два романа. Списание „Тайм” го определи за един от 100-те най-влиятелни личности за 2011 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Екатерина-Йосифова

И Екатерина Йосифова пое към невидимия свят

Трудно може да си представим родната поезия без нея Поетесата почина на 81 – наследството …