Начало / България / Премиера на новата книга на д-р Желю Желев

Премиера на новата книга на д-р Желю Желев

„Тоталитарните близнаци. „Фашизмът“ тридесет години по-късно“ – новата книга д-р Желю Желев, ще бъде представена днес от 18 ч в София прес, съобщи БГНЕС. Желю Желев е първият демократично избран президент на България (1990-1997).

В интервю за БГНЕС по авторът споделя, че книгата му има около 10-11 издания на други езици – английски, френски, руски, турски, азербайджански, македонски. „Това не е просто препечатване на предишни издания. Става дума за фашизма. И понеже за комунизма вече има много повече, отколкото за фашизма, заглавието е „Фашизмът“, 30 години по-късно и тоталитарните режими на комунизма и фашизма. – „Тоталитарните близнаци“, уточнява авторът, чието първо издание на историческото изследване беше спряно след излизането си през 1982 година.

Новото издание съдържа портрети на Хитлер и на Сталин – тоталитарните близнаци, които са едноутробни и тяхната майчина утроба е държавният капитализъм. Обаче не са еднояйчни. С тази политическа гинекология няма много възможност да се разбере, защото те са разнородни в генезиса си, там, откъдето тръгват. Комунизмът тръгва от крайно леви идеи и идеология, фашизмът тръгва – обратно – от крайнодесни идеи и идеология. Тук вече в рамките на тоталитаризма се правят сравнения между двата типа тоталитарни режими.

„Тоталитарните близнаци. „Фашизмът“ тридесет години по-късно“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

roman-kraft-_Zua2hyvTBk-unsplash

Медийна грамотност спасява финландците от дезинформация

Постигането ѝ е въпрос на дългосрочна политика Разбирането за това как функционира света на медиите е …

Един коментар

  1. Васил Петров

    Този селяндур Желю Желев направи толкова поразии като президент – подкрепи турците за ДПС, Труция за влизане в ЕС, стана и македонски агент, предател и слаб учен без нищо оригинално, дори и Фашизмът е слаба и компилативна книга.Случайно я взеха на мерник, а той, простакът, стана дисидент, че и президент!