Начало / България / Премиера на новата книга на д-р Желю Желев

Премиера на новата книга на д-р Желю Желев

„Тоталитарните близнаци. „Фашизмът“ тридесет години по-късно“ – новата книга д-р Желю Желев, ще бъде представена днес от 18 ч в София прес, съобщи БГНЕС. Желю Желев е първият демократично избран президент на България (1990-1997).

В интервю за БГНЕС по авторът споделя, че книгата му има около 10-11 издания на други езици – английски, френски, руски, турски, азербайджански, македонски. „Това не е просто препечатване на предишни издания. Става дума за фашизма. И понеже за комунизма вече има много повече, отколкото за фашизма, заглавието е „Фашизмът“, 30 години по-късно и тоталитарните режими на комунизма и фашизма. – „Тоталитарните близнаци“, уточнява авторът, чието първо издание на историческото изследване беше спряно след излизането си през 1982 година.

Новото издание съдържа портрети на Хитлер и на Сталин – тоталитарните близнаци, които са едноутробни и тяхната майчина утроба е държавният капитализъм. Обаче не са еднояйчни. С тази политическа гинекология няма много възможност да се разбере, защото те са разнородни в генезиса си, там, откъдето тръгват. Комунизмът тръгва от крайно леви идеи и идеология, фашизмът тръгва – обратно – от крайнодесни идеи и идеология. Тук вече в рамките на тоталитаризма се правят сравнения между двата типа тоталитарни режими.

„Тоталитарните близнаци. „Фашизмът“ тридесет години по-късно“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …

Един коментар

  1. Васил Петров

    Този селяндур Желю Желев направи толкова поразии като президент – подкрепи турците за ДПС, Труция за влизане в ЕС, стана и македонски агент, предател и слаб учен без нищо оригинално, дори и Фашизмът е слаба и компилативна книга.Случайно я взеха на мерник, а той, простакът, стана дисидент, че и президент!