Начало / Свят / Пати Смит пише продължение на „Просто деца”

Пати Смит пише продължение на „Просто деца”

Пати Смит – легендарната американска певица, поетеса, художничка и публицистка – пише продължение на мемоарите си. Това съобщи vesti.bg, позовавайки се на интервю, което даде певицата за „Билборд“.

През 2010 г. Пати Смит публикува автобиографичната си книга „Просто деца” и получи ласкави отзиви от читателите и от критиката. Мемоарите бяха отличени и с авторитетната литературна награда „National Book Awards“. Миналата година „Просто деца” излезе и на български.

В интервюто Пати Смит споделя, че в новата си книга ще разкаже за семейния си живот с китариста на групата MC5, покойния Фредерик Смит, и за музиката. Като времеви период обаче тя ще обхваща също 60-те и 70-те години на миналия век, както и в „Просто деца“. В предишната творба Пати Смит описва предимно връзката си със световноизвестния нюйоркски фотограф Робърт Мейпълторп.

Успоредно с работата си по книгата Смит представя последния си албум „Banga“ и фотоизложбата „Patti Smith: Solo Camera“. През 2013 г. планира да промотира и своята версия на „I Ain’t Got Nobody“ на Спенсър Уилямс от 1915 г.

Свързани заглавия
Мемоарите на „кръстницата на пънка” и на български

„Просто деца“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

book-1421097_1280

Типология на четящите – кратък наръчник, в който сте и вие

Определете сами своята… диагноза Книгите са голямо изкушение и навлязат ли веднъж в живота ни… трудно …