Начало / България / С лекция „Загадките на кирилицата“ започна проектът „Шумен – живият град”

С лекция „Загадките на кирилицата“ започна проектът „Шумен – живият град”

Лекция „Загадките на кирилицата“  на проф. Веселин Панайотов от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ се състоя в петък в Регионалната библиотека  „Стилиян Чилингиров“, съобщи topnovini.bg.

„Нашата писменост е най-голямото ни национално богатство. Ние сме един от малкото народи, които имат собствен език, и трябва да познаваме историята на нашата азбука и да се стараем да я съхраним в тези динамични времена на интернет, социални медии и отслабнал интерес към литературата. Това ще стане чрез образование и културни прояви, каквато е и целта на проекта“, каза проф. Панайотов.

Събитието отбеляза началото на проекта „Шумен – живият град“, който в продължение на една година ще обогатява културния календар на жителите в региона. Инициативите по проекта са в подкрепа на кандидатурата на града за титлата „Европейска столица на културата 2019“. „Шумен – живият град“ е проект по Оперативна програма „Регионално развитие“ на ЕС и се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет.

В понеделник в „Радио Шумен” ще бъде открита и първата изложба от проекта, под надслов „Светлината българска – буквите български“, която  ще представи творбите на деца от 24 ЦДГ „Светулка“.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225048_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 септември – 20 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Танцувай с мен от Сюзън Елизабет Филипс 2. Живот в скалите от …