Начало / Свят / Съпругата на Цветан Тодоров спечели наградата за най-лоша секс сцена в книга

Съпругата на Цветан Тодоров спечели наградата за най-лоша секс сцена в книга

Канадската писателка Нанси Хюстън – съпруга на българския културолог Цветан Тодоров, спечели наградата за най-лоша секс сцена в книга, съобщи „Гардиън”. Тя беше отличена за своя 14-ти роман „Infrared”. Призът е създаден от изданието „Literary Review”, за да „отбележи най-недодяланите, безвкусни и често повърхностни пасажи на сексуално описание в съвременните романи”. Дава се от 1993 г.

Останалите номинирани бяха Том Улф с „Back to Blood”, Никола Баркър с „The Yips”, Никълъс Колридж с „The Adventuress”, Пол Мейсън с „Rare Earth”, Бен Мастърс с „Noughties”, Сам Милс с „The Quiddity of Will Self” и Крейг Рейн с „The Divine Comedy”.

Хюстън е била или обидена, или прекалено заета, но не присъства на церемонията в Лондон, където 400 гости вдигнаха тост в нейна чест. Призът беше представен от актрисата Саманта Бонд. Така канадската писателка ще трябва да добави още една към колекцията си от награди. Тя е печелила още Първа литературна награда на Франция – „Prix Goncourt” и „Prix Femina”, а през 2010 г. беше номинирана за „Ориндж”.

Книги на български от Нанси Хюстън тук
Книги от Цветан Тодоров тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

12_princesi_3D

Иво Сиромахов: „Как да накарам детето ми да чете?“. Не става с „накарване“, а с личен пример и с пробуждане на любопитство

След „Малки приказки” и „Приказки от планината” популярният сценарист, телевизионен водещ и журналист Иво Сиромахов …