Начало / Свят / Съпругата на Цветан Тодоров спечели наградата за най-лоша секс сцена в книга

Съпругата на Цветан Тодоров спечели наградата за най-лоша секс сцена в книга

Канадската писателка Нанси Хюстън – съпруга на българския културолог Цветан Тодоров, спечели наградата за най-лоша секс сцена в книга, съобщи „Гардиън”. Тя беше отличена за своя 14-ти роман „Infrared”. Призът е създаден от изданието „Literary Review”, за да „отбележи най-недодяланите, безвкусни и често повърхностни пасажи на сексуално описание в съвременните романи”. Дава се от 1993 г.

Останалите номинирани бяха Том Улф с „Back to Blood”, Никола Баркър с „The Yips”, Никълъс Колридж с „The Adventuress”, Пол Мейсън с „Rare Earth”, Бен Мастърс с „Noughties”, Сам Милс с „The Quiddity of Will Self” и Крейг Рейн с „The Divine Comedy”.

Хюстън е била или обидена, или прекалено заета, но не присъства на церемонията в Лондон, където 400 гости вдигнаха тост в нейна чест. Призът беше представен от актрисата Саманта Бонд. Така канадската писателка ще трябва да добави още една към колекцията си от награди. Тя е печелила още Първа литературна награда на Франция – „Prix Goncourt” и „Prix Femina”, а през 2010 г. беше номинирана за „Ориндж”.

Книги на български от Нанси Хюстън тук
Книги от Цветан Тодоров тук

Прочетете още

16000696

„През август ще се видим“ – романът, за който Маркес забрави

Смъртта прави всеки ръкопис скъпоценен Габриел Гарсия Маркес дописва през 2004-а една своя книга, която …