Начало / Свят / Съпругата на Цветан Тодоров спечели наградата за най-лоша секс сцена в книга

Съпругата на Цветан Тодоров спечели наградата за най-лоша секс сцена в книга

Канадската писателка Нанси Хюстън – съпруга на българския културолог Цветан Тодоров, спечели наградата за най-лоша секс сцена в книга, съобщи „Гардиън”. Тя беше отличена за своя 14-ти роман „Infrared”. Призът е създаден от изданието „Literary Review”, за да „отбележи най-недодяланите, безвкусни и често повърхностни пасажи на сексуално описание в съвременните романи”. Дава се от 1993 г.

Останалите номинирани бяха Том Улф с „Back to Blood”, Никола Баркър с „The Yips”, Никълъс Колридж с „The Adventuress”, Пол Мейсън с „Rare Earth”, Бен Мастърс с „Noughties”, Сам Милс с „The Quiddity of Will Self” и Крейг Рейн с „The Divine Comedy”.

Хюстън е била или обидена, или прекалено заета, но не присъства на церемонията в Лондон, където 400 гости вдигнаха тост в нейна чест. Призът беше представен от актрисата Саманта Бонд. Така канадската писателка ще трябва да добави още една към колекцията си от награди. Тя е печелила още Първа литературна награда на Франция – „Prix Goncourt” и „Prix Femina”, а през 2010 г. беше номинирана за „Ориндж”.

Книги на български от Нанси Хюстън тук
Книги от Цветан Тодоров тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Йордан Славейков: „Празнично семейство“ ще засити читатели, на които не им е по вкуса захаросаната любов

Талантливият режисьор и писател ни разказва за новата си книга Йордан Славейков вече направи силен …