Начало / България / „Погребението на Кастро“ с премиера и в Пловдив

„Погребението на Кастро“ с премиера и в Пловдив

Висенте Ботин ще представи документалния си роман „Погребението на Кастро“ и в книжарница „Хеликон-Пловдив, Център”. Премиерата ще се състои утре, 6 декември, от 18 ч.

Испанският писател и журналист е в България като част от провеждащия се в НДК (София) Международен панаир на книгата. „Погребението на Кастро” е резултат от четиригодишния му престой в Куба, където има възможност да се концентрира върху политическите процеси на острова. Бил е преследван и многократно заплашван от тайните служби на Кастро. Ботин е бил в Хавана като кореспондент на испанската национална телевизия.

„Наричам Куба острова Потьомкин, като министъра Потьомкин на Екатерина Велика, който, за да покаже Русия такава, каквато тя иска да я види, заповядва да бъдат построени села, които да изглеждат много по-богати от населението в тях. Правя подобно сравнение с Куба, тъй като Кастро с думите изгражда една завеса, която не виждаме. А истинската Куба е зад нея. Не знаех много неща за страната, въпреки че пишех от години за нея”, сподели Ботин в интервю за dnevnik.bg.

„Погребението на Кастро“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230857_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (9 май – 15 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева 2. Божият ген от Людмила Филипова …