Начало / Свят / Дик Чейни пише книга за проблемите си със сърцето

Дик Чейни пише книга за проблемите си със сърцето

Дик Чейни, бивш вицепрезидент на САЩ, ще пише книга за проблемите си със сърцето и революционните методи, на които дължи живота си, съобщи huffingtonpost.com. Чейни (71) е сред най-известните личности, които има сърдечни проблеми. За изготвянето на творбата на политика ще помагат неговият кардиолог д-р Джонатан Райнър и дъщеря му Лиз Чейни. Книгата ще бъде издадена от „Scribner”, част от „Simon & Schuster”. Към момента няма заглавие, но ще е на пазара следващата есен.

„Ще обясня развитието на кардиологията чрез моя случай. Аз съм жив днес заради изключителния напредък, отбелязан в тази сфера”, споделя Чейни. Както написа в своите мемоари „In My Time”, той е едва на 37 години, когато получава сърдечна недостатъчност. През следващите 30 години получава още 4 сърдечни удара.

Поставян му е стент, а през 2010 г. му е поставено и устройство с батерии, което да помага на сърцето му да изпомпва повече кръв. Последната интервенция, която Чейни претърпя, е трансплантация на сърце този март.

„Състоянието ми не може да се характеризира с друго определение, освен чудо. Преди две години бях в краен етап на сърдечна недостатъчност. А сега съм много добре, от години не съм бил толкова добре”, коментира Чейни. Той допълва, че книгата му няма да има абсолютно нищо с политиката.

Дик Чейни е американски политик, роден през 1941 г. Той заема поста вицепрезидент на САЩ по време на мандата на Джордж Буш-младши между 2001 и 2009 г. Смятан е за най-влиятелния вицепрезидент в американската история. Играе ключова роля и в стартирането на войната срещу тероризма след 11 септември 2001 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Екатерина-Йосифова

И Екатерина Йосифова пое към невидимия свят

Трудно може да си представим родната поезия без нея Поетесата почина на 81 – наследството …