Начало / Свят / „Вакантен пост” става и сериал

„Вакантен пост” става и сериал

„Вакантен пост”, първата книга за възрастни от Джоан Роулинг, ще бъде адаптирана за телевизията, съобщи „Гардиън”. На базата на творбата ще бъде направен сериал, който ще се излъчи по „Би Би Си” през 2014 г.

„Вакантен пост” разказва за борба за позиция, освободена след смъртта на нейния притежател, в енорийския град Пагфорд. Книгата се превърна в най-бързо продаващия се роман, когато излезе през септември. След това обаче бързо слезе от върховете на бестселър класациите. Според специалисти Роулинг е направила опит да напише модерна версия на роман от ХІХ век.

Авторката ще бъде близо до проекта. Тя е приела идеята изключително добре. Сериалът ще бъде продуциран от независима продуцентска компания, ръководена от нейния агент Нийл Блеър. „Много се вълнувам, че „Би Би Си” ще излъчва „Вакантен пост”. Винаги съм мислела, че ако се адаптира, този роман е много по-подходящ за телевизията. „Би Би Си” е перфектният дом за него”, казва създателката на Хари Потър.

От „Би Би Си” се надяват сериала да е толкова успешен в бокс офиса, колкото и кинопродукциите за Хари Потър. Осемте филма по седемте книги за момчето магьосник са донесли приходи от близо 8 милиарда долара от 2001 г. насам.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1611164053494_n_msnbc_full_amandagorman_210120_1920x1080

Поетеса прикова вниманието на Америка

Аманда Горман участва в инаугурацията на президента Байдън 22-годишната поетеса представи шестминутно стихотворение, наречено The …