Начало / Свят / Продават семейната къща на Оскар Уайлд

Продават семейната къща на Оскар Уайлд

Семейната къща на прочутия английски писател Оскар Уайлд на улица „Тайт” в лондонския квартал „Челси” беше обявена за продажба на цена от 1,15 милиона паунда (1,84 милиона долара), съобщи компанията „Савилс”, която организира продажбата.

Уайлд живял в къщата със съпругата си и двамата си сина 11 години в края на ХІХ век. „Именно тук, в библиотеката, Уайлд написал някои от най-известните си творби, включително „Портретът на Дориан Грей“, „Идеалният мъж“ и „Колко е важно да бъдеш сериозен“, съобщи „Савилс” в комюнике, цитирано от БГНЕС.

Неотдавна къщата била ремонтирана от настоящия й собственик Майс Лий, интериорен дизайнер, който превърнал апартамента с две спални в „отворено пространство за живеене със стаи, преливащи една в друга“.
Библиотеката на Уайлд сега е спалня, а къщата разполага още с елегантна гостна с високи тавани и кухня. В края на ХІХ век „Челси” бил кварталът на бохемите в Лондон, известен сред художници и поети. Сред прочутите съседи на Уайлс на улица „Тайт” били художниците Джон Сингър Сарджънт и Джеймс МакНийл Уислър.

Книги от Оскар Уайлд тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …