Начало / Свят / 20 години Майкъл Конъли пише за Хари Бош

20 години Майкъл Конъли пише за Хари Бош

Днес на англоезичния книжен пазар излезе нова книга на Майкъл Конъли, съобщи „USA Today”. Творбата е със заглавие „The Black Box”. Тя се издава от „Little, Brown and Company” и е 416 страници. Произведението е за най-новите приключения на популярния персонаж на Конъли, детектив Хари Бош.

Този път детективът от Лос Анджелис свързва скорошно престъпление с убийство от 1992 г. Официално той разследва новото убийство, но връзките между двата случая предизвикват неговия интерес. На пръв поглед убийствата са извършени от типичен изблик на насилие, но се оказва, че конспирацията зад тях е доста мащабна. Бош търси ключовото доказателство, което ще разплете интригата.

С тази книга се навършват 20 години от публикуването на първия роман на Конъли за Хари Бош. От тогава той е неизменен член в бестселър класациите.

Майкъл Конъли е американски автор на криминални романи и трилъри, роден през 1956 г. Неговите книги са преведени на 36 езика и са му донесли много награди от този жанр. Конъли заема длъжността президент на Организацията на авторите на мистерии в САЩ през 2003 и 2004 г. Множество негови книги са достъпни в българските книжарници като „Последният койот”, „Черното ехо”, „Ченгета”, „Хари”, „Петата поправка”, „Законът на Бош”, „Град от кости” и др.

Книги от Майкъл Конъли тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …