Начало / България / „Не се ЗАЗяпвай, сбъдни мечтите си!“ беше представена по оригинален начин

„Не се ЗАЗяпвай, сбъдни мечтите си!“ беше представена по оригинален начин

Във фоайето на столичния хотел „България“ бе представена книгата „Не се ЗАЗяпвай, сбъдни мечтите си!“. Любен Козарев от издателство „Изток-Запад“ нарече събитието специален повод заради първата книга на автора  Петър Клисаров – „Игрите на властта“. Издателят окачестви и двете като критика на ситуацията.

За пръв път книжарница „Хеликон“ бе фон на една небивала по рода си атракция – автомобил ЗАЗ – реставриран и изложен като „главен герой“ на книга. Няма по-ярко олицетворение на социализма, подчерта Козарев. Играейки със заглавията на предишните си издания, той се пошегува, че всички можем да бъдем пленници на системата, когато решим и нарече колата произведение на изкуството. Разказа още за работата на редактора Владимир Атанасов, съзрял в това привидно сухо произведение литература.

Авторът Петър Клисаров обясни, че ЗАЗ-ът бижу е плод на осем годишен труд и на голяма група хора. На всички тях благодари поименно. Не е лесно да имаш такава кола в България, каза Клисаров. Относно посланието на книгата, която описва пътя на идеята и нейната реализация, той беше особено провокативен „Ако мога да си позволя да направя това с една стара кола, представете си какво мога да направя с държавата“. Изявлението му бе посрещнато с бурни аплодисменти.

Колата ще бъде изложена във фоайето на хотел „България“, бул. „Цар Освободител“ 4, до 24 ноември – събота, когато ще имате възможност да обсъдите подробности с автора, между 10:00 и 14:00 ч.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …

Един коментар

  1. предварително се извинявам, че разводнявам високо патриотичната и интелектуална насоченост на горната статУя. ама вчера бе годишнина от тероризма срещу българите в „Св. неделя“. Чаках и недочаках газетата да каже нещо по този повод. Затова сега ще дам копи-пейст от един блог – списък обикновен.