Начало / Свят / Първият филм за Джак Ричър излиза през декември

Първият филм за Джак Ричър излиза през декември

Филмът на „Парамаунт Пикчърс” „Джак Ричър” излиза през декември. Той е екранизация на деветия роман на Лий Чайлд „Един изстрел”, като в главната роля е Том Круз.

Някои почитатели на Лий Чайлд са разочаровани от смяната на заглавието, докато други се притесняват, че дребният актьор не е подходящ за ролята на високия метър и деветдесет и три Джак Ричър. Чайлд отговаря по следния начин на тези критики: „С някой друг актьор бихме получили 100% от ръста и 90% от самия Джак Ричър. При Том Круз е обратното – въпреки че неговата височина е 90% от тази на Ричър, той допринася със 100% за изграждане на образа му.” Подобно на Алфред Хичкок, Чайлд сам се появява във филма в ролята на ченге от нюйоркската полиция.

„Издирваният”, седемнайсетият трилър на Лий Чайлд с бившия военен полицай Джак Ричър, оглави класацията на книги с твърди корици. Книгата оглавява и Топ 10 на книжарници „Хеликон”.

Според рецензията на „Пъблишърс Уийкли” този път Ричър поема на автостоп през сърцето на Америка, „за да се впусне в една дива надпревара, която достига взривоопасна кулминация”.

Британският писател Лий Чайлд, който е бивш телевизионен режисьор, живее от години в Ню Йорк. Неговият дебютен трилър „Място за убиване” е удостоен с множество награди. Романите му са издадени в над 35 страни.

Книги от Лий Чайлд тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …