Начало / Свят / Владимир Зарев и Юрий Дачев на Виенския панаир на книгата

Владимир Зарев и Юрий Дачев на Виенския панаир на книгата

В рамките на Международния панаир на книгата във Виена, който тази година ще се проведе от 22 до 25 ноември, българският писател Владимир Зарев ще представи романа си „Изборът“ от 1985 г., който австрийското издателство „Дойтике“ неотдавна преведе на немски език. Вчера Владимир Зарев се срещна със свои читатели в известния виенски „Остклуб“, съобщиха от КОМПРЕС София – Бюро за връзки с Община Виена.

Представянето на книгата е организирано от издателство „Дойтике“ и е част от традиционната „Седмица на четенето“, която съпътства Панаира на книгата. В представянето  участват и преводачите на романа – живеещият във Виена писател Димитър Динев и Томас Фрам. На 22 ноември романът ще бъде представен в Панаирното градче.

В рамките на „Седмицата на четенето“, българският драматург и телевизионен журналист Юрий Дачев  участва в представянето на антологията „Презгранично пътуване III. Накъде тръгваме?“. Дачев и още 14 автори от Източна и Югоизточна Европа канят читателя на едно литературно пътешествие между Изтока и Запада. Те представят една Европа, която 20 години след падането на официалните границите, все още не е преодоляла вътрешните граници и тепърва открива общото между отделните страни и народи. /БГНЕС

Книги от Владимир Зарев тук

Книги от Юрий Дачев тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (11 март – 17 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (4 седмици в класацията) 2. „Three-inch …