Начало / Свят / Джоан Роулинг извън номинираните за най-лоша секс сцена в книга

Джоан Роулинг извън номинираните за най-лоша секс сцена в книга

Номинираните за награда „Bad Sex award” за най-лоша секс сцена в книга бяха обявени от  huffingtonpost.com. Призът е създаден от изданието „Literary Review”, за да „отбележи най-недодяланите, безвкусни и често повърхностни пасажи на сексуално описание в съвременните романи”. Изненадващо за мнозина, Е Л Джеймс с нейната трилогия „Петдесет нюанса сиво” и Дж. К. Роулинг с първата си книга за възрастни – „Вакантен пост” – не попаднаха сред номинираните.

Джеймс не е в списъка по регламент. Състезават се книги, които не са характеризирани като еротични. „Аз не смятам, че тя се нуждае от допълнителна публичност, не е ли така?”, коментира Джонатан Бекман, главен редактор на „Literary Review”. Смяташе се, че Роулинг ще попадне в листата, но според екипа на журито, „греховете на книгата са миниатюрни в сравнение с конкуренцията”.

Най-известното име сред номинирането е на ветерана Том Улф и неговия нов роман, „Back to Blood”. Останалите са „The Yips” от Никола Баркър, „The Adventuress” от Никълъс Колридж, „Infrared” от Нанси Хъстън, „Rare Earth” от Пол Мейсън, „Noughties” от Бен Мастърс, „The Quiddity of Will Self” от Сам Милс и „The Divine Comedy” от Крейг Рейн.

Наградата съществува от 1993 г. и победители са били големи автори като Норман Мейлър и Себастиян Фолкс.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (11 март – 17 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (4 седмици в класацията) 2. „Three-inch …