Начало / България / Излезе книга за световната звезда Веселина Кацарова

Излезе книга за световната звезда Веселина Кацарова

След 22 години световната звезда Веселина Кацарова ще пее за първи път на старозагорска сцена тази вечер заедно със Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на маестро Емил Табаков, съобщи БГНЕС .

Това съвпада и с българското издание на книгата за нея „Пея с тяло и душа. За изкуството да бъдеш певец“, разговори с Мариане Целгер-Фогт, превод от немски Мария Енчева на „Жанет 45“.

Веселина Кацарова е една от най-значимите и разнолики оперни певици – мецосопрано на нашето съвремие. Световната си кариера тя дължи не само на феноменалния си глас, но и на харизматичното си излъчване. Критиците се дивят на таланта й, а превъплъщенията й са златен стандарт за всяка млада певица, която се опитва да пробие на голямата оперна сцена.

Въпреки шеметната й международна кариера и огромното признание, Веселина Кацарова никога не спира да гледа критично на себе си и професията си.

Тази книга обхваща целия досегашен й жизнен и професионален опит. В нея певицата споделя неподправено и вдъхновяващо своето всекидневие, изпитанията и разочарованията по пътя към върха. Хвърля светлина върху най-различни аспекти от професията на певеца: обучението, певческата техника, пеенето като физически труд, общуването с диригенти, режисьори, колеги, медии и публика.

Книгата включва и 33 фотографии на оперната прима – на сцената и зад кулисите.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

235047_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (27 юни – 3 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Спаринг партньори от Джон Гришам 2. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева …