Начало / Интервюта / Силвия Дей: Не мога винаги да мисля как ще реагира читателят

Силвия Дей: Не мога винаги да мисля как ще реагира читателят

Силвия Дей е от най-нашумелите писателки в последно време. Нейната еротична трилогия, „Кросфайър” се радва на изключителен интерес. Първите две книги вече са публикувани на англоезичния пазар, а първата, „Открита пред теб”, ще излезе и в България следващата седмица. Дей е от японски произход и е родена през 1973 г. Писателската й кариера стартира през 2006 г. и до момента са публикувани 15 нейни романа. Тя даде интервю пред smexybooks.com, в което говори за трилогията „Кросфайър”.
–––––––––––––––––––

За тези, който още  не са запознати с „Кросфайър”, ако има изобщо такива, ще кажете ли няколко думи за Ева и Гидиън?
–    Ева и Гидиън са много богата двойка, която се опитва да накара една страстна, но много трудна връзка, да проработи. Те имат много общо. И двамата са били жертва на насилие, когато са били деца. Но начините, по които се справят с травмата, са много различни, което води до множество беди.

Защо Гидиън е толкова обсебен от Ева? Той ли е вечният романтичен герой, щом я поставя в категория, която е дори над любовта?
–    Чели ли сте някоя книга, която дотолкова да ви завладее, че да не усетите кога слънцето е залязло и изгряло отново? Разбирате какво се случва чак след като някой влезе в стаята, отвори вратата и светне лампата. Това е неговият живот. Той е живял в мрак, изолиран. И не го е рабирал преди да срещне Ева. Тя го вдъхновява. Вижда всичките му недостатъци, но ги разбира. Но най-силното нещо, което ги свързва, е това, че той също я разбира.

Според мен е важно читателите да обърнат внимание и на отношенията на главните герои с останалите персонажи. Гидиън има близък приятел, разбира се и със сестра си. Съквартирантът на Ева, Кери, има важна поддържаща роля. Споделяте ли мнението ми?
–    Да. Социалният кръг на Ева и Гидиън ще расте, когато връзката им става все по-сигурна. Тя ще става все по-заинтересована от неговото обкръжение, а в същото време ще го представи и на своите приятели. Що се отнася до Кери, ще израства все повече, ще преодолява трудностите. Ева няма да е напълно щастлива, докато той не е щастлив.

В края на втората книга разбираме нещо за Гидиън, което, в известна степен, разбива ореола му на романтичен герой. Това планирано ли беше отначало? Трудно ли взехте решението да пишете затова или просто беше стъпка, която персонажа трябва да направи?
–    Знаех, че Гидиън е мрачен и опасен. Той няма граници, когато става въпрос за Ева. Той остава верен на себе си докрай. Не беше трудно решение. Трябваше да остава вярна на историята. Не мога винаги да мисля как ще реагира читателя, докато пиша.

„Entwined With You”, следващата част, трябва да излезе догодина. Това ли ще бъде края? Има ли надежда за още?
–    Не мога да кажа дали това ще бъде края на поредицата. Може и да напиша четвърта книга, за да завърша историята както подобава. Няма да се пришпорвам за следващата книга, само за да е трилогия. Ева и Гидиън заслужават добър край. Но пък може и „Entwined With You” да е последната част, все още не знам. Тя ще бъде по-фокусирана върху Гидиън.

Свързани заглавия
Наталия Кобилкина: „Открита пред теб“ е книга за съвременните жени
„Открита пред теб“ от Силвия Дей (откъс)
Попкултурната сензация на годината излиза и на български
Нов еротичен роман дебютира по-силно от „Петдесет нюанса сиво”

„Открита пред теб“ тук

Прочетете още

hoopoe1

Рисуваните думи на Изтока

Всяка буква е свещена Калиграфията е смятана за най-висша форма на изкуство в страните от …