Начало / Свят / Публикуваха първа книга с възхвали за младия севернокорейския лидер Ким Чен-ун

Публикуваха първа книга с възхвали за младия севернокорейския лидер Ким Чен-ун

Управляващата в Северна Корея Корейска трудова партия публикува книга с възхвали за лидера на страната Ким Чен-ун, съобщи mediapool.bg. Тя описва дипломатическите и военните таланти на вожда и разказва за проявите му като вундеркинд – още в ранна възраст Ким Чен-ун се научил да стреля и да кара кола.

Очаква се по-късно да излязат от печат и други подобни съчинения. В Северна Корея са публикувани 70 хвалебствени книги за бащата на днешния лидер – Ким Чен-ир, а на дядо му Ким Ир-сен, основателят на КНДР, са посветени 100 творби от този род.

Местната агенция „Йонхап” изрежда и други признаци, по които може да се съди, че в страната се развива култ към личността на вожда. Високопоставени чиновници в Северна Корея са започнали да носят значки с неговия лик, а вестникът на управляващата Корейска трудова партия „Нодон синмун“ излиза с нов банер, призоваващ хората да се обединят около „великия лидер“ Ким Чен-ун.

Според експерти развитието на този култ към личността цели да демонстрира, че Ким Чен-ун успешно е поел властта от своя предшественик. Излизането на новата книга наред с други събития вероятно бележи в очите на властите края на преходния период – през декември се навършва една година от смъртта на Ким Чен-ир.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …