Начало / България / Премиера на „Мрежата на Катерина”

Премиера на „Мрежата на Катерина”

Днес, 16 ноември, в столичната галерия „Suspacious” (ул. „Шести септември“ 13) от 19 ч ще бъде представена книгата „Мрежата на Катерина” на Бистра Чолева-Лалева. Това е литературния дебют на живееща в Германия актриса и арт педагог.

„В книгата на Бистра Чолева-Лалева се преплитат и разплитат монолозите на много жени у нас и по света. Неин център е писателката Катерина, около която расте читателска, слушателска и най-вече приятелска мрежа от признания и споделяне на трудното за казване, на финес без претенция, на драматизъм мимоходом. Героините на авторката чакат своя ред пред неумолимо забързващата машина на времето, пред невидимата кланица на всекидневието. А тя може да бъде, ако не възпряна, то поне омаломощена чрез писане. Да осмислиш себе си, докато пишеш писмо на друг, докато се обръщаш към него, търсейки малкото оставаща светлина и поетичното си утешение.Стилът на „Мрежата на Катерина” е непредвзет, енергичен и същевременно изящен, свеж и бистър – и ни изпълва с очаквания за втората й книга”, споделя литературният критик Марин Бодаков.

Бистра Чолева – Лалева е арт-педагог по образование. След като завършва магистратура в НБУ специалност „Артистично психо-социални практики” тя специализира в „Театър на сетивата” и „Театър форум” във Великобритания. Има 15 годишен опит в работа с деца и младежи от България, Португалия, Испания, Германия и други. Успоредно с децата, тя има реализирани и поредица от обучителни курсове и семинари като основна тяхна тема е ползването на артистични практики в образованието.

Фото: Люлин Стаменов

„Мрежата на Катерина” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2021-03-01_04-39-19_071

Мартенички от книги

Закичваме се с хубави четива – и посрещаме пролетта Насред всичкото изобилие от мартеници решихме …