Начало / България / Лесни съвети как да лекуваме децата са събрани в книга

Лесни съвети как да лекуваме децата са събрани в книга

Нова книга на д-р Мариян Иванов и д-р Зорка Угринова е вече на книжния пазар. „Хомеопатия за деца и тийнейджъри” дава лесни за изпълнение съвети как децата и тийнейджърите да се лекуват от различни заболявания – грип, кашлица, ангини, синузит, астма, язви, алергични реакции, болки на растежа, слънчеви изгаряния и др., с помощта на хомеопатични лекарства.

Книгата е разделена на три взаимосвързани части. В първата са разгледани най-честите остри заболявания в детска възраст, като са дадени практически съвети към родителите и са посочени подходящите хомеопатични лекарства за тяхното лечение. Втората част разглежда подробно психо-емоционалните и поведенчески проблеми в детска и тийнейджърска възраст и възможностите на хомеопатията за тяхното повлияване. Третият раздел е посветен на понятието чувствителен тип в детска възраст. Обрисувани са също и най-често срещаните детски типажи. Целта на „Хомеопатия за деца и тийнейджъри” е да информира и да помогне при лечението на деца и подрастващи с помощта на хомеопатия, без да пренебрегва способите за лечение на традиционната медицина. Хомеопатичните лекарства могат да се използват за лечение на по-леки здравословни проблеми, но когато става дума за по-сериозни заболявания, те са вид поддържаща терапия.

Д-р Зорка Угринова е специалист по обща медицина и хомеопатия. Тя е дългогодишен административен секретар на Българска медицинска хомеопатична организация (БМХО). Преподавател е към Европейската школа по клинична хомеопатия и е асоцииран преподавател по клинична хомеопатия в Медицинския университет в София. Главен редактор на в-к „Acta homeopathica”.

Д-р Мариян Иванов е специалист по вътрешни болести и хомеопатия. Той е първият председател на БМХО и дългогодишен член на Управителния ѝ съвет. Съосновател и преподавател е към Европейската школа по клинична хомеопатия и е член на редакционната комисия на в-к „Acta homeopathica”. Автор е на редица хомеопатични книги, сред които е „Ало, докторе?” (2011), съвместно издание с д-р Угринова.

„Хомеопатия за деца и тийнейджъри” тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …