Начало / България / Лесни съвети как да лекуваме децата са събрани в книга

Лесни съвети как да лекуваме децата са събрани в книга

Нова книга на д-р Мариян Иванов и д-р Зорка Угринова е вече на книжния пазар. „Хомеопатия за деца и тийнейджъри” дава лесни за изпълнение съвети как децата и тийнейджърите да се лекуват от различни заболявания – грип, кашлица, ангини, синузит, астма, язви, алергични реакции, болки на растежа, слънчеви изгаряния и др., с помощта на хомеопатични лекарства.

Книгата е разделена на три взаимосвързани части. В първата са разгледани най-честите остри заболявания в детска възраст, като са дадени практически съвети към родителите и са посочени подходящите хомеопатични лекарства за тяхното лечение. Втората част разглежда подробно психо-емоционалните и поведенчески проблеми в детска и тийнейджърска възраст и възможностите на хомеопатията за тяхното повлияване. Третият раздел е посветен на понятието чувствителен тип в детска възраст. Обрисувани са също и най-често срещаните детски типажи. Целта на „Хомеопатия за деца и тийнейджъри” е да информира и да помогне при лечението на деца и подрастващи с помощта на хомеопатия, без да пренебрегва способите за лечение на традиционната медицина. Хомеопатичните лекарства могат да се използват за лечение на по-леки здравословни проблеми, но когато става дума за по-сериозни заболявания, те са вид поддържаща терапия.

Д-р Зорка Угринова е специалист по обща медицина и хомеопатия. Тя е дългогодишен административен секретар на Българска медицинска хомеопатична организация (БМХО). Преподавател е към Европейската школа по клинична хомеопатия и е асоцииран преподавател по клинична хомеопатия в Медицинския университет в София. Главен редактор на в-к „Acta homeopathica”.

Д-р Мариян Иванов е специалист по вътрешни болести и хомеопатия. Той е първият председател на БМХО и дългогодишен член на Управителния ѝ съвет. Съосновател и преподавател е към Европейската школа по клинична хомеопатия и е член на редакционната комисия на в-к „Acta homeopathica”. Автор е на редица хомеопатични книги, сред които е „Ало, докторе?” (2011), съвместно издание с д-р Угринова.

„Хомеопатия за деца и тийнейджъри” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …