Начало / Свят / Книга описва битката на Линкълн с вярата

Книга описва битката на Линкълн с вярата

Нова книга, която е в американските книжарници от вчера описва битката на Ейбрахам Линкълн с вярата, съобщи huffingtonpost.com. „Lincoln’s Battle with God: A President’s Struggle with Faith and What it Meant for America” от Стивън Мансфийлд – известен американски историк, изследовател и писател – описва дилемата на може би най-признатия американски президент, свързана с Бог. Творбата е издадена от „Thomas Nelson” и е достъпна в печатен и електронен формат.

Ейбрахам Линкълн (1809-1869) е може би най-уважаваният от американските президенти. Той освобождава робите и променя изцяло философията на Америка като нация. През целия си живот обаче той води битка с Бог. Израства като местния атеист, като изобщо не вярва в съществуването на Господ. С времето мнението му по тази тема се смекчава, но той продължава да не вярва особено в истинността на Библията и думите на проповедниците.

Въпреки това, в деня, в който е прострелян, малко преди да умре, Линкълн казва, че е копнеел да отиде до Йерусалим и да върви по стъпките на Спасителя. Какво го кара изведнъж да повярва и да промени мнението си напълно? Мансфийлд разсъждава по този въпрос в творбата си за спиритуалния живот на една от най-важните исторически фигури.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ff643848-doug-stuart-booker-prize

Книга за детство по улиците на Глазгоу спечели „Букър”

Дъглас Стюарт получи наградата за дебюта си Shuggie Bain По страниците описва донякъде и собствения …