На фокус
Начало / България / Книгата за Гена Димитрова с премиера в Плевен

Книгата за Гена Димитрова с премиера в Плевен

На 19 ноември, понеделник,  17,30 ч в плевенската художествена галерия ще бъде представено българското и италианското издание на новата книга на Александър Абаджиев – „Гена“, съобщи dariknews.bg.  Книгата е посветена на голямата българска оперна певица Гена Димитрова.

Текстът е подготвен с прякото участие на певицата, която сама е избрала и снимките за корицата. Ще бъде прожектиран и филмът за Гена Димитрова на известния журналист Тома Томов, който наскоро излезе и на DVD, включително дублиран на италиански език.

Освен в Плевен, книгата предстои да бъде представена и в Рим, както и на други места, свързани с живота на именитата оперна прима.
Двете издания – българско и италиански, са част от голям проект под надслов „Гена“, който предвижда издаването и на компактдиск и ще завърши догодина с оперния конкурс „Гена Димитрова“ в Плевен.

Книгата е много богато илюстрирана, голяма част от фотографиите се публикуват за първи път.

Александър Абаджиев на 6-годишна възраст започва да учи музика при Панчо Владигеров. Рано прекъсва дейността си на концертиращ пианист и акомпанятор и се отдава на писането. Автор е на десетки книги, сценарист и режисьор на документални тв-филми.

Книги от Александър Абаджиев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (13 март – 19 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Не ви познавам от Теодора Димова …