Начало / България / 550 нови книги в Общинска библиотека в Карлово

550 нови книги в Общинска библиотека в Карлово

Общинска библиотека в Карлово спечели проект за обновяване на фонда на библиотеката с книги и други информационни източници, включително и на електронните носители, съобщи news.bg.

Проектът е на обща стойност 5 500 лв., 80% от общата сума се осигурява от Министерството на културата, а останалите 20% – от библиотеката. Той е по програма „Български библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност – 2012“ към Културното министерство.

В плана са включени приоритетно произведения на български автори. Общинската библиотека се сдоби с почти 550 нови книги, съобщават от пресцентъра на Община Карлово.

В подбора на заглавията местните специалисти са се постарали да обхванат максимално широк кръг от хора, поръчвайки книги от различни жанрове и области на познанието.

В новите попълнения има разнообразна художествена литература – българска и световна класика, криминални и любовни романи от съвременни автори, учебници и помагала, граматика, речници, биографии, истории. Сред ценните томове са и няколко луксозни и богато илюстровани книги.
Информационните източници, включени в проекта, обхващат максимално широк кръг издателства.

Новите заглавия във фонда на библиотеката ще са на разположение на читателите от началото на месец януари 2013 година.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …