Начало / Автори / Как Робърт Луис Стивънсън поискал пари от родителите си

Как Робърт Луис Стивънсън поискал пари от родителите си

Вчера се навършиха 162 години от рождението на Робърт Луис Стивънсън – автор на вечния роман „Островът на съкровищата”. Ние, читателите, често забравяме, че класиците също в един момент са били дразнещи тийнейджъри, които искат пари от родителите си. Предлагаме ви откъс от писмо на Стивънсън до неговите родители, публикуван във flavorwire.com, който ще ни напомни това.

През 1866 г., бъдещия писател праща писмо до баща си, в което го моли за пари. По това време той е н 15 години. Ето какво пише Стивънсън:

 „Всяка година ти коствам огромна, даже слонска сума пари за лекарства и такси на лекаря, а най-скъпият месец от годината е март. Но тази година ориенталската треска, ревящите бури и общите болести бяха преборени от мен, вечно твой. Това не заслужава ли възнаграждение?”
Цялото писмо на Стивънсън до баща му можете да прочетете на lettersofnote.com.

Робърт Луис Стивънсън е пътуващ писател, поет и есеист, роден на 13 ноември 1850 г. Той е известен с вечни произведения като „Островът на съкровищата” и „Доктор Джекил и Мистър Хайд”. Стивънсън е един от 26-те най-превеждани автори в света. Умира през 1894 г. в Самоа.

Книги от Робърт Луис Стивънсън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

the-little-girl-3045364_1920

Книжките с герои са по-полезни за децата

Локомотиви или говорещи предмети по-скоро ги разсейват Изследването е проведено в Университета на Флорида, като …