Начало / България / Представят филм и книга за Димитър Воев

Представят филм и книга за Димитър Воев

На 14-ти ноември(сряда) от 19:00 часа в рамките на Фестивала „Улица Нов живот“, посветен на 20 години от смъртта на Димитър Воев – в клуб „Петното“ в Пловдив ще бъде показан филм-концертът „Нова генерация и приятели live’92“. Филмът е неподправен поглед към легендарния едноименен концерт на група „Нова генерация“ от 7 май 1992г. в зала „България“.

Снимана от Енил Енчев и Иво Христов, 90 минутната лента проследява няколко часа от онова време, когато будната част на цяло едно поколение вярваше в думите на поета Димитър Воев, оставил дълбока следа в тъканта на българския ъндърграунд. Двадесет години след смъртта на Митко, остри като бръснач – стиховете му са толкова актуални, колкото  по времето, когато са писани и днешни родители (тогавашни младежи) припяват песните с децата си…

„Нова генерация“ от времето на концерта са: Димитър Воев, Екатерина Атанасова и Симеон Воев, а приятелите взели участие в концерта са: Пенчо Попов – Чугра, Георги Маринов, Васил Гюров и Росен Даскалов – Тичъра.

На премиерата ще бъде представено и третото издание на книгата на Димитър Воев – „Поздрави от мен боговете“. След представянето на филма, партитo ще продължи с dj set by Duchess Mardeon.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …