Начало / Свят / Валери Трирвайлер съди автори на биографичната й книга

Валери Трирвайлер съди автори на биографичната й книга

Валери Трирвайлер  – първата дама на Франция поиска 85 000 евро обезщетение от авторите на биография, която според нея я очерня, съобщи БНТ. Авторите на книгата са телевизионни журналисти.

Спътницата в живота на френския президент поиска солидно обезщетение заради биографичната книга със заглавие „Бунтарката“. В нея се твърди, че Валери Трирвильор е имала връзка с близък сътрудник на Никола Саркози – Патрик Деведжян по времето, когато и двамата са били женени. Освен това в книгата се намеква, че самият Саркози е ухажвал Валери Трирвайлер , когато е бил вътрешен министър.

Книгата представя и гафове на „първата дама“, в това число и подкрепата й за противник на бившата партньорка на Оланд Сеголен Роаял на парламентарните избори през юни.

Валери Трирвайлер също е журналистка. Тя ще съди авторите на „Бунтарката“. Процесът трябва да започне на 10 декември. Трирвайлер  иска общо 85 000 евро обезщетение, от които 40 000 за посегателство срещу личния живот, 40 000 за оклеветяване и 5 000 евро за съдебни разходи.

Свързани заглавия
Три книги за дамите в живота на френския президент

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

I120731_162422_6563693

Днес утре ли е?

Иван ГОЛЕВ В началото на есента, като тръгна пак на детска градина, внукът ми Крис …