Начало / България / Фондът на библиотеката в Ботевград е обогатен с книги от съвременни автори

Фондът на библиотеката в Ботевград е обогатен с книги от съвременни автори

Градската библиотека „Иван Вазов”   в Ботевград спечели поредния проект по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” – 2012 г. към Министерството на културата. Общата стойност на проект е 3 600 лева. 80 на сто от общата сума се осигурява от Министерството на културата, а останалите 20% – от читалище „Христо Ботев”. Със средствата ще бъде обновен фондът на библиотека с книги, периодични издания и други информационни източници, включително и на електронни носители, съобразени с културните и образователните потребности на гражданите, съобщи botevgrad.com.

В проекта са включени приоритетно произведения на български автори. За първи път в градската библиотека могат да бъдат намерени актуалните съвременни български писатели като Калин Терзийски, Захари Карабашлиев, Деян Енев. Книгоманите ще бъдат зарадвани и с най-новите заглавия на Людмила Филипова, Алек Попов, Теодора Димова, Михаил Вешин, Кармен Мишу, Георги Господинов.

Представени с някои от най-новите си творби са и повечето от нашумелите чужди автори като Карлос Луис Сафон, Паоло Куелю, Амос Оз, Хорхе Букай, Дейвид Балдачи.

Книгите и информационните източници, включени в проекта, обхващат максимално широк кръг издателства, регистрирани съгласно българското законодателство.

Новите заглавия във фонда на библиотеката ще са на разположение на читателите от началото на месец декември.

Фото: botevgrad.com

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …