Начало / България / Калин Терзийски с нов роман

Калин Терзийски с нов роман

„Войник  или Упование за обезсърчените“ е новият  роман на Калин Терзийски. Това е втората книга на известния писател, която тази година издава „Сиела”. За „Ной дава последни указания на животните“ Терзийски получи номинация за наградата „Хеликон”.

„Войник  или Упование за обезсърчените“ е за израстването на мъжа. „Всеки един от нас притежава по една забележителна история, която трябва да съхрани. Значимите истории са основа на „Войник““, заяви преди време Терзийски.

Романът разказва историята за двама приятели, които пътуват заедно из зимна България и си спомнят военната служба, която са изкарали заедно точно на ръба на новото време – 1988-1990-а.

Двамата са на средна възраст – възрастта на обезсърчаването и колебанията. Пред тях има неясно бъдеще. Представители са на това поколение, което загуби всички стабилни ценности и устойчиви ориентири в живота си. И отчаянието винаги дебне зад гърба им – съвсем близо. Преживявайки премеждия, разговаряйки и спомняйки си – те стигат до основанията на своя живот. До идеята за смелостта и мъжеството – въпреки всичко.

Не случайно романът носи подзаглавие: Упование за обезсърчените. Той е едно препускане през времето и през съдбите – с търсене на нови устои за разклатения от бурите на съвремието живот.

Книги от Калин Терзийски тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

197385990_1500631246942966_5634962431471605165_n

Идеи за непотребните у дома книги

Животът им може да се удължи и да създават пак радост Многото книги в даден …