Начало / Свят / Изграждането на характера е най-доброто за децата, а не високите оценки

Изграждането на характера е най-доброто за децата, а не високите оценки

Нова книга съветва, че постепенното изграждане на характера, а не притискането на децата за постигане на конкретни резултати, е най-добрият начин за възпитаване, отбелязва британският „Телеграф”. „How Children Succeed” от Пол Таф е вече на книжния пазар, публикувана от „Houghton Mifflin Harcourt”.

Таф е журналист и автор на книги за възпитание на деца. Той  участва в програмите на кабинета на президента на САЩ Барак Обама за развитие на децата.

Книгата показва защо някои деца успяват в живота, а други не. Тя е против всеобщите твърдения, че тези с най-високи оценки и резултати на изпити постигат най-голям успех. Авторът е на мнение, че качества като упоритост, постоянство, любопитство, съвестност, оптимизъм и самоконтрол са по-важни.

Творбата съдържа и разкази и коментари на много учени, работещи в сферата на методите за възпитание. Те изказват мнението си затова как родителите трябва да подготвят децата си за бъдещето. Техните изследвания доказват, че има връзка между стреса по време на детството и успеха като възрастен. Резултатите показват, че прекаленият натиск от провала може не само да обезкуражи едно дете, но и да доведе до коренни промени в неговия мозък и самосъзнание, които да го възпрепятстват да се представя добре нататък в живота си.

Посланието, което произведението се опитва да предаде е, че родителите трябва да се опитват да опознават характера на детето си, да изучават неговото поведение. На базата на това те трябва да избират методите за подготовка, а не просто да го притискат да постига бързи и нереалистични резултати. Таф напомня, че не всички сме еднакви – както като потенциал, така и по начин на възприемане на различни неща. Той добавя, че ключът към правилното възпитание е разбирането на самото детство.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …