Начало / Свят / Лий Чайлд публикува нова книга за Джак Ричър

Лий Чайлд публикува нова книга за Джак Ричър

Лий Чайлд публикува нова книга за своя най-известен персонаж Джак Ричър, съобщи „USA Today“. Този път обаче не става въпрос за поредния роман трилър, а за гид, разкриващ повече подробности за бившия командос. „Jack Reacher’s Rules” („Правилата на Джак Ричър”) е на книжния пазар от днес. Творбата е 160 страници и се издава от „Delacorte Press”.

Чайлд решава да разкрие нови неща от мистериозното минало на героя, който го е направил звезда в света на книгата. Както е известно, след като напуска армията, Джак Ричър не се установява на едно място, а кръстосва САЩ, главно на автостоп. От време на време се натъква на райони, където се извършват тежки престъпления и използва уменията си, за да въздаде справедливост.

Публикувани са 17 романа за Ричър. От тях са продадени над 40 милиона копия в цял свят. Ето и основните правила, по които се ръководи Ричър:
1. Когато се съмняваш, пий едно кафе
2. Не бъди доброволец за нищо
3. Не чупи мебелите
4. Не се занимавай с повече от една жена наведнъж
5. Покажи им с какво се захващат

Лий Чайлд е британски криминален автор, роден през 1954 г. Славата си дължи на романите, в които главен герой е Джак Ричър. Интересно е, че Лий Чайлд е негов псевдоним, а истинското му име е Джим Грант. Много от романите на Чайлд са преведени на български – последният е „Издирваният”.

Книги от Чайлд тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

future-library-870x507

Библиотеката на бъдещето получи нови творби

Проектът е с крайна дата през 2113-а Създателка на Библиотеката на бъдещето е Кейти Патерсън. …

2 Коментари

  1. ИМАМ ВСИЧКИ КНИГИ И С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ ВСЯКА СЛЕДВАЩА!

  2. Мария Казакова

    Кой не ги чака!