Начало / Свят / Излезе сборник с есета на Джулиан Барнс

Излезе сборник с есета на Джулиан Барнс

На англоезичния пазар излезе сборник с есета на Джулиан Барнс, съобщи британският „Телеграф”. Компилацията е озаглавена „Through the Window: Seventeen Essays (and one short story)” (През прозореца: Седемнадесет есета и един разказ). Творбата е издадена от „Vintage” и е 256 страници. В произведението носителят на „Букър” за 2011 г. споделя за американските, френски и британски писатели, които са го повлияли най-много.

Барнс говори за лъжливостта в творчеството на Пенелопе Фицджералд и директността на Ърнест Хемингуей. Изследва гледната точка на Ръдиард Киплинг за Франция, както и тази на французите за Киплинг. Писателят споделя и какво са означавали за него Джордж Оруел, Форд Мадокс Форд и Мишел Уелбек.

Джулиан Барнс пише: „Романите ни казват най-голямата истина в живота: какъв е той, как го живеем, за какво може да бъде, как го оценяваме и как му се наслаждаваме и как го губим”.

Джулиан Барнс е роден през 1946 г. в Лестър. Известен е с ироничния си стил. Смятан е за представител на постмодернизма. Сред най-известните му произведения са „Папагалът на Флобер”, „Бодливо свинче”, „Артър и Джордж” и „Предчувствие за край”.

Свързани заглавия
Джулиан Барнс: Никога не започвам с персонажите, винаги на първо място е идеята
Тайната на добрата корица
Джулиан Барнс: Книгите придават смисъл на живота

Книги от Джулиан Барнс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …