Начало / Свят / Излезе сборник с есета на Джулиан Барнс

Излезе сборник с есета на Джулиан Барнс

На англоезичния пазар излезе сборник с есета на Джулиан Барнс, съобщи британският „Телеграф”. Компилацията е озаглавена „Through the Window: Seventeen Essays (and one short story)” (През прозореца: Седемнадесет есета и един разказ). Творбата е издадена от „Vintage” и е 256 страници. В произведението носителят на „Букър” за 2011 г. споделя за американските, френски и британски писатели, които са го повлияли най-много.

Барнс говори за лъжливостта в творчеството на Пенелопе Фицджералд и директността на Ърнест Хемингуей. Изследва гледната точка на Ръдиард Киплинг за Франция, както и тази на французите за Киплинг. Писателят споделя и какво са означавали за него Джордж Оруел, Форд Мадокс Форд и Мишел Уелбек.

Джулиан Барнс пише: „Романите ни казват най-голямата истина в живота: какъв е той, как го живеем, за какво може да бъде, как го оценяваме и как му се наслаждаваме и как го губим”.

Джулиан Барнс е роден през 1946 г. в Лестър. Известен е с ироничния си стил. Смятан е за представител на постмодернизма. Сред най-известните му произведения са „Папагалът на Флобер”, „Бодливо свинче”, „Артър и Джордж” и „Предчувствие за край”.

Свързани заглавия
Джулиан Барнс: Никога не започвам с персонажите, винаги на първо място е идеята
Тайната на добрата корица
Джулиан Барнс: Книгите придават смисъл на живота

Книги от Джулиан Барнс тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

119032003_1298475753825184_4519228268086607208_n

Четири за началото на учебната година

Някоя от тях може да е и първата самостоятелна книжка в живота на детето Срещата …