Начало / Любопитно / Два трика за писането от Хилари Мантел

Два трика за писането от Хилари Мантел

Хилари Мантел е популярно име в литературния свят през последните години. Тя спечели два пъти „Букър” за историческите си романи „Вълци” и „Bring up the bodies”. Мантел споделя два интересни метода, свързани с начина й на работа, публикувани в mediabistro.com.

Когато започва нова книга, Мантел иска да „влезе под кожата” на персонажите, да погледне от тяхната гледна точка. Тя използва следния трик, който и е казан от друг писател, чиято самоличност обаче Мантел не иска да разкрие. Авторката сяда тихо в стаята и се опитва да се откъсне от всичко около нея и да се съсредоточи в собственото си самосъзнание. Целта е да си представи, че персонажа е седнал пред нея на стол, почувствал се е удобно и вече могат да му се задават въпроси.

Друг метод, който писателката използва, е започване на работа рано сутрин, моментално след ставане от леглото. Тя започва да пише още преди да е проговорила този ден. Мантел смята, че по този начин мозъка обединява реалния свят и този на сънищата и по този начин прави въображението й по-богато. Според нея, объркаността на сънищата й помага да пише по-добре.

Хилари Мантел е британска писателка, родена през 1952 г. Тя е първата жена, която е печелила „Букър” два пъти. Тя пише исторически романи.

Свързани заглавия
Хилари Мантел: Няма място за самодоволство в живота на писателя
Хилари Мантел с втори “Букър”

Книги от Хилари Мантел тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234904_b

Защо да го познаваме?

Самият Стефан Цвайг си е задал този въпрос, вдъхновен от Балзак, който е смятал Жозеф …