Начало / Свят / Никълъс Спаркс се насочи и към телевизията

Никълъс Спаркс се насочи и към телевизията

Известният автор на романтични романи Никълъс Спаркс се насочва и към телевизията. Предстои стартирането на 3 сериала по американски телевизии, продуцирани от новото студио на писателя – „Nicholas Sparks Productions”, което той създаде през април, съобщи hollywoodreporter.com.

По „TNT” ще стартира сериала, базиран на романа на Спаркс, „Завой на пътя”. Той разказва за шериф, който има връзка с преподавателка на своя син-второкласник. В същото време, той трябва да се справя и с проблемите в градчето, което ръководи. Туристическият сезон изобщо не му помага.

По „ABC Family” предстои да започне „The Falls” – съвременна интерпретация на „Ромео и Жулиета”. По „Lifetime” пък ще започне „Deliverance Creek”. Поредицата ще бъде драматична история, която се развива малко след Гражданската война в САЩ. Една жена се опитва да балансира между това да бъде добър човек и да осигури оцеляване на семейството си.

Спаркс коментира, че продължава да бъде на първо място писател и писането на книги е неговия приоритет. Въпреки това, той се наслаждавал на съвместната работа със способни хора, която телевизията предлагала. „Дава ми възможността да се впусна в истории, за които не пиша”, коментира той.

Никълъс Спаркс е американски автор, роден през 1965 г. В книгите му основната тематика е любов, смърт, рак. Публикувани са 16 негови романа, като 6 от тях са филмирани. Много негови книги са преведени на български, сред тях „Писмо в бутилка”, „Тетрадката”, „С дъх на канела”, „Последна песен” и др.

Книги от Никълъс Спаркс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …