Начало / Свят / Непубликувана глава от роман на Труман Капоти излиза в американско списание

Непубликувана глава от роман на Труман Капоти излиза в американско списание

Непубликувана глава от роман на Труман Капоти ще излезе в декемврийския брой на американското списание „Vanity Fair”, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Историята е от известния недовършен роман на писателя „Answered Prayers”. Главата е от 6 страници и е със заглавие „Yachts and Things”.

Капоти е работил върху този роман близо 20 години. Той подписал договор за написването на творбата през 1966 г., но крайният срок за завършване постоянно бил удължаван. Носят се слухове, че дори му е предложен 1 милион долара, за да довърши ръкописа, но авторът така и не успял. Части от него излизат малко след смъртта на Капоти през 1984 г. в изданието „Esquire”. „Yachts and Things” е планирана като глава от книгата. Материалът е намерен от „Vanity Fair” в обществената библиотека на Ню Йорк.

Капоти е бил звезда в пика на кариерата си. Бил е обичан от издатели и критици. Бил е активен участник в социалния живот в Америка. Говори се, че злоупотребата с алкохол, наркотици и безкрайните празненства не са му позволили да довърши „Answered Prayers”.

Труман Капоти (1924-1984) е един от най-успешните представители на американската литература. Автор е на романите „Други гласове, други стаи“, „Закуска в „Тифани”“, „Арфата на тревите“, „Хладнокръвно“ – документална история на едно от големите американски убийства, „Музика за хамелеони“, също така на много разкази, киносценарии. Много негови творби са преведени на български.

Книги от Труман Капоти тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …