Начало / Свят / Оливър Стоун предизвиква американските историци с нова книга

Оливър Стоун предизвиква американските историци с нова книга

Оливър Стоун предизвиква американските историци с нова книга, писана заедно с учения Питър Кузник, съобщава huffingtonpost.com. „The Untold History of the United States” (Неразказаната история на САЩ) е вече на книжния пазар. Творбата се издава от „Gallery Books” и е 784 страници. Произведението е базирано на най-нови проучвания и материали, които до съвсем скоро са били секретни.

Книгата обещава да покаже американската нация под съвсем различна светлина. Авторите обясняват защо, макар да се отрича, Америка също е имала за цел да бъде империя. Стоун разсъждава върху войната с ислямския свят, политиката на Джордж Буш и Дик Чейни и защо кабинетът на Обама изпитва такива затруднение да поема по нов път.

Творбата ще разкрие и непознати досега на широката публика герои и злодеи в американската история. Авторите твърдят още че: атомните бомбардировки над Хирошима и Нагазаки не са били необходими и са морално непростими, САЩ носи отговорност за Студената война, а не СССР, американските управници са помагали не веднъж на дясно ориентирани диктатори, ислямските фундаменталисти, които са се били срещу СССР в Афганистан, са били финансирани от САЩ, американските президенти, особено по време на война са нарушавали Конституцията и са заплашвали да предизвикат ядрена война.

Оливър Стоун е американски режисьор, продуцент и сценарист, роден през 1946 г. Той е един от най-успешните в сферата си. Печелил е три пъти „Оскар”. Направил е редица филми, със статут на класики. Те са характерни основно с това, че засягат социални проблеми в САЩ от ключови моменти на ХХ век. Сред известните филми на Стоун са „Взвод”, „Уолстрийт”, „JFK”, „Никсън”, „Всяка една неделя” и др.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …