Начало / България / Днес ще бъде обявен победителят от националния конкурс „Веселин Ханчев”

Днес ще бъде обявен победителят от националния конкурс „Веселин Ханчев”

Днес, 2 ноември, ще бъде обявен носителят на „Златното яйце” от младежкия конкурс за поезия „Веселин Ханчев” – Стара Загора’ 2012, съобщи агенция „Фокус”. Общо 78 участници от цялата страна тази година са се включили със свои творби в конкурса. Тричленно жури от бивши лауреати са  определи победителите. Председател е Камелия Спасова, а членове са Яница Радева и Иван Христов.

От 18.00 часа на Античната улица на Регионалния исторически музей в Стара Загора е премиерата на стихосбирката „Въжеиграчът” на Никола Петров, носител на Голямата награда от Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев’2011”.

Тогава ще се проведе и церемонията по връчването на „Златното яйце” на победителя в конкурса, което ще му донесе и безплатно отпечатване на стихосбирка. Ще бъдат наградени отличените млади творци в ХХІХ издание на конкурса, които ще изнесат рецитал. Ще бъде връчена и наградата „Икар“ на тазгодишния носител Галина Костова.

На 3 ноември 2012г. (събота) от 10.00 часа в къща музей „Гео Милев” ще се проведе традиционната Поетическа работилница, която е отворена за всички, изкушени от римуваното слово.

Участниците и наградените в ХХІХ издание на НМКП „Веселин Ханчев’2012” ще се съберат на 9 ноември 2012г. (петък), 18.00 часа на Поетическа среща в Народно читалище „Бачо Киро” в София.

Конкурсът е организиран от Община Стара Загора, Библиотека „Родина“ и къща музей „Г. Милев“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …