Начало / Свят / Съпругата на Иън Ранкин: Държи се като тийнейджър, когато пише

Съпругата на Иън Ранкин: Държи се като тийнейджър, когато пише

Миранда Харви, съпругата на писателя Иън Ранкин, казва, че той се държи като „тийнейджър ученик” докато пише книга. Тя сподели пред британския „Телеграф”, че мъжа й започва да не се интересува от семейството си и дори да не комуникира с тях в такива моменти. Тя допълни, че се успокоява са факта, че това е само временно.

„Предполагам, че писането е много самотна дейност. Пишеш сам и се вглъбяваш в себе си. И за него е така. Това може да бъде дразнещо, докато не осъзнаеш, че е просто период, който ще отмине. В момента, в който осъзнаеш това, започваш да свикваш”, коментира г-жа Харви. Тя допълни, че Ранкин всеки път има проблем с преодоляването на 65-та страница. „Това е моментът, в който той просто е изсипал идеите си върху белия лист и не знае от къде да започне. Винаги смята, че работата му върви зле и този път няма как да се получи. Тогава разбирам, че е стигнал до 65-та страница”.
Миранда Харви допълва, че е доволна от факта, че съпругът й пише само по една книга на година. Тя каза още, че докато той работи, работата на останалите членове на семейството е да не му пречат.

Най-новата книга на Иън Ранкин, „Standing in Another Man’s Grave”, ще излезе на 8 ноември. В нея известният персонаж Джон Рейбъс, ченге от Единбрг, се завръща от пенсия.

Иън Ранкин е шотландски криминален писател, роден през 1960 г. Известен е с поредицата си мистерии с участието на инспектор Джон Рейбъс. От тях са публикувани 17 досега, като 2 от тях са преведени на български – „Кръвна връзка” и „Водопадът”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …