Начало / България / Тази вечер е премиерата на „Цената на безсмислието”

Тази вечер е премиерата на „Цената на безсмислието”

„Цената на безсмислието” – новата книга на Георги Данаилов, ще бъде представена тази вечер в столичната книжарница „Хеликон-Витоша”. Премиерата ще започне от 18,30 ч. Представянето на книга ще бъде съпроводено с изпълнение на акустично пиано от Сокол Трайков.

„Човек поне веднъж-дваж трябва да се е питал – абе аз умен ли съм или не съвсем? Сигурно е, че много хора никога не са си задавали подобен въпрос, трети поначало се мислят за умници, рядкост са тези, които признават собствената си глупост. Те дори не могат да се нарекат глупави, щом са осъзнали това. Аз, казано откровено, съм си задавал съдбоносния въпрос. И съм се удивлявал, че отговорът зависи от обстоятелствата и сравненията”, споделя писателят в новата си книга.

Предговорът към „Цената на безсмислието” е анкета на  литературния критик Атанас Свиленов със самия писател.

Георги Данаилов е потомък на известен свищовски род (внук е на акад. проф. Георги Данаилов). Роден е на 8 януари 1936 г. в София, но през 1950 г. семейството му е интернирано и се връща в Свищов. Завършва и преподава химия, но с литература се занимава от студентските си години. Голяма популярност получава още с първите си книги: „Деца играят вън“, „При никого“, „Убийството на Моцарт“, „До Чикаго и назад, 100 години по-късно“. Автор е на много пиеси и филмови сценарии: „Хирурзи“, „Похищение в черно“, „За къде пътувате?“, „А сега накъде?“ (заедно с Рангел Вълчанов), „Лагерът“ (заедно с Георги Дюлгеров). Световно признание и литературни награди получава и с последните си литературни творби „Къща отвъд света“, „Спомени за градския идиот“, „За Жан Жак Русо“ (есе), „Усмивката на Пан“ (есе за Стефан Гечев), „Доколкото си спомням“ (в три части), „Весела книга за българския народ“.

Свързани заглавия
Георги Данаилов: Изпитвам неприязън към политиците от всички континенти, а ненавиждам диктаторите
Георги Данаилов: Децата вече не играят вън. Това е лошо предзнаменование

„Цената на безсмислието” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов: Идеята, че като си отидеш, ще си напълно сам, дава по-важен смисъл на настоящето

„Екстазис“ е новата книга на Радослав Бимбалов, която разказва за прераждането на един човек в името …