Начало / България / „Цената на безсмислието” с премиера в „Хеликон-Витоша”

„Цената на безсмислието” с премиера в „Хеликон-Витоша”

„Цената на безсмислието” – новата книга на Георги Данаилов, ще бъде представена в столичната книжарница „Хеликон-Витоша” на 24 октомври, сряда, от 18,30ч.

„Човек поне веднъж-дваж трябва да се е питал – абе аз умен ли съм или не съвсем? Сигурно е, че много хора никога не са си задавали подобен въпрос, трети поначало се мислят за умници, рядкост са тези, които признават собствената си глупост. Те дори не могат да се нарекат глупави, щом са осъзнали това. Аз, казано откровено, съм си задавал съдбоносния въпрос. И съм се удивлявал, че отговорът зависи от обстоятелствата и сравненията”, споделя писателят в новата си книга.

Предговорът към „Цената на безсмислието” е анкета на  литературния критик Атанас Свиленов със самия писател.

Георги Данаилов е потомък на известен свищовски род (внук е на акад. проф. Георги Данаилов). Роден е на 8 януари 1936 г. в София, но през 1950 г. семейството му е интернирано и се връща в Свищов. Завършва и преподава химия, но с литература се занимава от студентските си години. Голяма популярност получава още с първите си книги: „Деца играят вън“, „При никого“, „Убийството на Моцарт“, „До Чикаго и назад, 100 години по-късно“. Автор е на много пиеси и филмови сценарии: „Хирурзи“, „Похищение в черно“, „За къде пътувате?“, „А сега накъде?“ (заедно с Рангел Вълчанов), „Лагерът“ (заедно с Георги Дюлгеров). Световно признание и литературни награди получава и с последните си литературни творби „Къща отвъд света“, „Спомени за градския идиот“, „За Жан Жак Русо“ (есе), „Усмивката на Пан“ (есе за Стефан Гечев), „Доколкото си спомням“ (в три части), „Весела книга за българския народ“.

Свързани заглавия
Георги Данаилов: Изпитвам неприязън към политиците от всички континенти, а ненавиждам диктаторите
Георги Данаилов: Децата вече не играят вън. Това е лошо предзнаменование

„Цената на безсмислието” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …