Начало / Свят / Майк Тайсън пише мемоари

Майк Тайсън пише мемоари

Бившият световен шампион по бокс Майк Тайсън ще пише мемоари, съобщи „USA Today”. „Undisputed Truth” (Безспорна истина) е планирана да излезе през лятото на 2013 г., издавана от „Blue Rider Press”. За написването на творбата на Тайсън ще помага Лари Сломън, който асистира и на популярния радио водещ Хауърд Стърн за неговата автобиография.

Бивш доминатор в света на бокса, сензация на „Бродуей”, актьор, осъден престъпник и строг вегетарианец – Майк Тайсън определено има какво да разкаже. Той ще опише подробно как до 35-годишна възраст успява да прахоса 400 милиона долара, които е спечелил като професионален спортист. Споменава и за монолога, който написа и игра на „Бродуей” това лято, получил признанието на критиците. Веднъж „пристрастен към всичко”, сега ексбоксьорът е строг вегетарианец.

Майк Тайсън е роден през1966 година. В края на 80-те и началото на 90-те доминира в бокса в тежка категория. Получава прякора Динозавъра. През 1992 г. е осъден за изнасилване на 6 години затвор, от които излежава 3. Завръща се на ринга и макар да печели някои трофеи, кариерата му тръгва надолу. Официално се отказва през 2006 г. след като два пъти поред е нокаутиран от малко известни боксьори. През 2003 г. обявява фалит. През последните няколко години твърди, че прави всичко възможно, за да поправи грешките си.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5197311_b

Никълъс Спаркс отново ни носи приятна изненада със „Завръщане“

Всяко едно завръщане е завръщане към себе си Автор на „Тетрадката“, „С дъх на канела“ …