Начало / Свят / Предполагаемата жертва на Роман Полански пише мемоари

Предполагаемата жертва на Роман Полански пише мемоари

Саманта Геймър (47), за която известният режисьор Роман Полански (79) е обвинен, че я е изнасилил през 1977 г., ще пише мемоари, съобщи „USA Today”. Геймър се е договорила с издателството „Atria Books”. Нейната книга „The Girl: Emerging from the Shadow of Roman Polanski” ще бъде на книжния пазар следващата есен.

Полански продължава да не може да се прибере в САЩ заради обвинението. Категорични доказателства по него няма, но режисьорът ще бъде арестуван, ако се върне в Америка. Затова той работи и живее главно във Франция и Швейцария. Геймър отдавна изяви желанието си това да остане в миналото и обвиненията към режисьора да бъдат свалени. Тя в момента е омъжена, има 3 деца и иска да остави случая в миналото.
„Предлагам историята си без гняв, а с цел. Уморих се всички да ми слагат етикет и да ми казват, че търся лесни пари и популярност от ситуацията. Знам какво е да бъдеш жена и жертва”, коментира Саманта Геймър.

Полански е обвинен, че е изнасилил Геймър през 1977 г., когато тя е на 13 години. Сцената се разиграва по време на модна фотосесия, последвана от парти в къщата на актьора Джак Никълсън в Лос Анджелис. Режисьорът си признава, че е правил секс с нея, но актът е бил доброволен.

През 2009 г. режисьорът беше арестуван от швейцарската полиция на цюрихското летище във връзка със заповедта за арест от 1978 г. в САЩ. Щатите поискаха да им бъде предоставен, за да го съдят. Швейцарският съд постави Полански под домашен арест, а по-късно го освободи под гаранция. В крайна сметка САЩ получи отказ режисьорът да бъде екстрадиран.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

4bd0da65d1

Предизборен поздрав към нас от Константинос Кавафис и Стефан Гечев

Константинос Кавафис В ОЧАКВАНЕ НА ВАРВАРИТЕ Какво очакваме, стълпени на площада? Днес варварите ще пристигнат …