Начало / Свят / Излезе книга с първата и последната творба на Кърт Вонегът

Излезе книга с първата и последната творба на Кърт Вонегът

На англоезичния книжен пазар е вече „We Are What We Pretend to Be” – книга, която съдържа първата и последната творба на Кърт Вонегът, съобщи huffingtonpost.com. Изданието е оторизирано от най-малката дъщеря на известния писател – Нанет. Тя е автор и на предговора. Издателство е „Vanguard Press”.

Първата творба е „Basic Training”. Тя е написана от американския класик под псевдонима Марк Харви. Завършена е в края на 40-те години на миналия век, под формата на новела. Историята иронизира армията, авторитаризма, битката между половете и родителските връзки – най-горещите теми в американското общество по това време.

Когато умира през 2007 г., Вонегът оставя един роман недовършен. Това е „If God Were Alive Today” – брутална сатира за арогантността сред хората и затварянето на очите пред най-големите проблеми на човечеството. Главният персонаж е университетски преподавател, който се самопровъзгласява за комедиант и се шегува с обществените проблеми и апокалипсиса в пълните университетски аули. Асоциацията със самия автор е неизбежна.

Нанет Вонегът публикува ръкописите за първи път. Тя добавя предговор, както и разсъждения върху произведенията, цялостното творчество на баща си и отношенията между двамата.

Кърт Вонегът е роден през 1922 г. в САЩ. Известни негови творби са „Кланица 5”, „Закуска за шампиони”, „Галапагос” и др. Интересен факт е, че негово хоби е било изобразителното изкуство. Работил е като журналист и полицейски репортер. Умира през 2007 г.

Книги от Вонегът тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

130268233_3798893316827485_61556256010875713_o-1024x865 (1)

Мира Радева: Най-трудно е да разголиш душата си

С „Любовен роман“ известната социоложка показа, че зад публичния образ на успелите жени стоят нежни …