Начало / Свят / Излезе книга с първата и последната творба на Кърт Вонегът

Излезе книга с първата и последната творба на Кърт Вонегът

На англоезичния книжен пазар е вече „We Are What We Pretend to Be” – книга, която съдържа първата и последната творба на Кърт Вонегът, съобщи huffingtonpost.com. Изданието е оторизирано от най-малката дъщеря на известния писател – Нанет. Тя е автор и на предговора. Издателство е „Vanguard Press”.

Първата творба е „Basic Training”. Тя е написана от американския класик под псевдонима Марк Харви. Завършена е в края на 40-те години на миналия век, под формата на новела. Историята иронизира армията, авторитаризма, битката между половете и родителските връзки – най-горещите теми в американското общество по това време.

Когато умира през 2007 г., Вонегът оставя един роман недовършен. Това е „If God Were Alive Today” – брутална сатира за арогантността сред хората и затварянето на очите пред най-големите проблеми на човечеството. Главният персонаж е университетски преподавател, който се самопровъзгласява за комедиант и се шегува с обществените проблеми и апокалипсиса в пълните университетски аули. Асоциацията със самия автор е неизбежна.

Нанет Вонегът публикува ръкописите за първи път. Тя добавя предговор, както и разсъждения върху произведенията, цялостното творчество на баща си и отношенията между двамата.

Кърт Вонегът е роден през 1922 г. в САЩ. Известни негови творби са „Кланица 5”, „Закуска за шампиони”, „Галапагос” и др. Интересен факт е, че негово хоби е било изобразителното изкуство. Работил е като журналист и полицейски репортер. Умира през 2007 г.

Книги от Вонегът тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

118774598_5002640429762080_4006790840618526013_n

Петима руски автори за почитателите на Елена Феранте

Книгите им ще ви харесат, ако обичате стила на загадъчната италианка Ако неаполитанската тетралогия на …