Начало / България / „Ванга пророчицата” ще бъде представена в Рупите

„Ванга пророчицата” ще бъде представена в Рупите

На 14 октомври, неделя, от 12 ч в Рупите ще бъде представено новото луксозно издание „Ванга пророчицата” от Жени Костадинова, съобщи КРОСС.

Книгата е документален фоторазказ за необикновения живот на прочутата българска ясновидка. В албума са включени над 250 фотографии, илюстриращи мигове от различните житейски периоди на пророчицата, факсимилета на документи, писма и публикации. Богатият снимков материал, предоставен от фондация „Ванга”, се публикува за първи път. Стилно оформеният албум съдържа пророчества и сентенции на Ванга с посочен източник, признания и стихотворения за нея от поклонници.

Книгата ще бъде представена от акад. Светлин Русев. Това е първото светско събитие в Рупите, което ще протече в документалната зала „Ванга”, която също посетителите ще видят за първи път. От 11 ч. в храма „Св. Петка Българска” отец Ангел ще отслужи празнична литургия в чест на храмовия празник и по повод 20-годишнината от първата копка на черквата.

Жени Костадинова е магистър по философия. Работила е 18 години като журналист. От 1996 г. изследва феномена Ванга, автор е на 4 книги за бележитата пророчица, първата от които е преведена на няколко езика. Обзорното й издание „Пророчествата на Ванга” от 2006 г. е признато от фондация „Ванга” за най-достоверната книга за мъченицата. През 2009 г. излиза сборникът й „Тайната на Ванга”, в който представя хипотезите на 12 учени и 10 лекари за удивителната дарба на сляпата прорицателка. Жени Костадинова е член на Съюза на българските писатели. Има издадени 4 стихосбирки: „Съчки за огън” (2002), „17 цвята любов”(2007), „Сладко от смокини”(2008), „Жените… в мен” (2011).

„Ванга пророчицата” тук

Книги от Жени Костадинова тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …