Начало / България / Да подкрепим български проект

Да подкрепим български проект

Вече десета година една голяма група от деца и младежи пише, илюстрира и снима фантастични приказки. Клуб „Светлини сред сенките” е издал девет книги, заснели са два трейлъра и множество клипове. Мечтата на младите ентусиасти от край време е била да направят свой мини сериал по една от най-успешните им книги, трилогията „Аурелион-вечният баланс”. Романът е любимо четиво на всички почитатели на „светлинките”. Чете се с удоволствие от малки и големи, а в класацията на БНТ „Малкото голямо четене” се изкачи на 29-то място в почетната стотица. Конкуренция му бяха световни хитове, като „Хобит”, „Хари Потър”, „Властелинът на пръстените”, „Здрач” и др.

Клубът има награда за сценарий по романа „Шахтата” от Първия национален конкурс „ФАНТАСТИЧНО ИЗКУСТВО – БУРГАС’2008”, както и множество колективни и индивидуални награди за поезия,  проза, сценарий, илюстрация и дизайн.

Младите ентусиасти се нуждаят единствено от добра техника и материали за изработване на костюми и декори. Ето защо те представиха своя проект на страницата на indiegogo.com, където се подпомагат подобни начинания.

Пред indiegogo.com кандидатстват творци от цял свят и ако бъдат одобрени и публикувани проектите им се стартира дарителска кампания сред потребителите. Само още две български намерения са пуснали английските администратори, но те са далеч назад, докато малките писатели и кинематографисти клуб „Светлини сред сенките” само за часове се появиха на 11-та страница. Над 700 са към момента артистичните проекти, очакващи финансова подкрепа чрез глобалната мрежа. Към днешна дата нашият проект е на пета страница и вече е натрупал първите си 420 долара.

Ето го и него:
http://www.indiegogo.com/aurelionseries?a=1360482

Дори да не съберат нужната сума „светлинките” ще снимат своя филм, но тревогата им е, че това ще се отрази на качеството. Всеки „лайк” на страницата, всеки коментар, всеки долар, дарени от сърце, ще приближи екипа да неговата мечта. Нека подкрепим българския проект!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …